De ScheidingsConsulenten

Sinds de start in 2007 is ons team uitgegroeid tot dé referentie inzake scheidingsbemiddeling in Vlaanderen en Brussel. Ons regionaal team van ScheidingsConsulenten / bemiddelaars en ons netwerk van notarissen en advocaten staat dagelijks ten dienste van koppels die gaan scheiden. 

Duizenden koppels deden reeds succesvol beroep op ons.
Hoe zij over onze diensten en ons team denken kan u hier lezen.

Onze missie

Wij helpen u uit de rechtbank weg te blijven.

De ScheidingsConsulenten is een initiatief van de Pareto Group CVBA. Onze organisatie werd begin 2007 opgericht als alternatief voor de vele "vechtscheidingen". Ons doel is een blijvende maatschappelijke meerwaarde te bieden aan scheidende koppels.

Onze dienstverlening richt zich tot mensen die samen tot een evenwichtige scheidings- en/of ouderschapsovereenkomst willen komen en dit bij echtscheiding, scheiden na samenwonen of wanneer een bestaande ouderschapsovereenkomst dient aangepast te worden. De meest gehoorde reden is dat ze dit als ouders doen voor de kinderen. Ook wensen ze een lange procedure voor de rechtbank te voorkomen zodanig dat ze hun eigen leven snel weer kunnen oppakken.

De voordelen van onze aanpak:

  • U heeft één contactpersoon die u begeleidt, informeert, adviseert en bemiddelt waar nodig
  • Jullie worden aangemoedigd samen naar een oplossing te zoeken rekening houdend met mekaars bekommernissen
  • Samen gemaakte afspraken houden langer stand en zijn later makkelijker opnieuw bespreekbaar indien nodig
  • Veel aandacht voor de kinderen; zeer uitgebreide verplichte én optionele clausules   
  • Relatief korte doorlooptijd in vergelijking met 'procedure'-scheidingen
  • Onze rekenmodellen objectiveren
    - de kosten en de mogelijke onderhoudsbijdrage voor de kinderen
    - het bedrag dat ieder van jullie toekomt na vereffening en verdeling van de woning (bij verkoop en inkoop)
  • Een vaste prijs i.f.v. uw situatie voor het ganse traject, geen verborgen kosten, geen rekeningen achteraf
  • Een zeer grote slaagkans op een evenwichtige overeenkomst via bemiddeling
  • Een goedkoper, sneller en aangenamer traject dan een gerechtelijke procedure
  • Rechtbanken adviseren bemiddeling bij scheiding

De volgende stap:

Onze andere diensten

Wij bieden u de mogelijkheid uw echtscheidingsovereenkomst (EOT-overeenkomst) gratis online voor te bereiden en, indien u wenst, tegen een vergoeding op te laten maken voor de rechtbank. Degelijk én voordelig.

GRATIS voorbereiding 

U gaat uit elkaar na een periode van wettelijk of feitelijk samenwonen. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. Indien u kinderen heeft raden wij u wel aan tenminste de ouderschapsovereenkomst op te maken en, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze ook te laten bekrachtigen door de rechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

GRATIS voorbereiding 

Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

Een scheiding heeft een grote impact op kinderen en ouders. Zowel tijdens de scheiding maar zeker ook daarna. De ouderschapsovereenkomst is dan ook de belangrijkste overeenkomst voor u als ouder en uw kinderen.

GRATIS voorbereiding 

In de jaren die volgen op uw scheiding zal uw persoonlijke situatie en die van uw kinderen meermaals wijzigen. Wanneer tijdelijke veranderingen uiteindelijk permanent van aard worden dan is het aangewezen om deze veranderingen ook formeel vast te leggen. Denk maar aan een nieuwe verblijfsregeling of een grote aanpassing aan de kostenregeling. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

GRATIS voorbereiding 

Objectiveer de kosten van uw kind en bepaal de onderhoudsbijdrage.

In het kader van een ouderschapsovereenkomst stelt zich dikwijls volgende vraag: hoeveel kost mijn kind, hoeveel betaalt iedere ouder, hoe de kosten te verrekenen, wat zijn de fiscale gevolgen, ... ? In samenwerking met de Gezinsbond ontwikkelden wij een handige online tool waarvan u de resultaten integraal kunt overnemen in de ouderschapsovereenkomst.

Pareto Onderhoudsbijdrage Simulator

  • Gebruiksvriendelijke online simulator voor ouders die gaan scheiden of reeds gescheiden zijn en een aanpassing aan de kostenregeling overwegen.
  • Maak zelf online een objectieve simulatie en krijg de resultaten per email toegestuurd.
  • Simuleer de te betalen onderhoudsbijdrage al dan niet met kindrekening en rekening houdend met de fiscaliteit.
  • Meer info op www.onderhoudsgeldonline.be
  • Franstalig? Meer info op www.pensionalimentaireonline.be

Denkt u er aan om uw scheiding zo veel mogelijk zelf te regelen?
Zelf een scheidings- of ouderschapsovereenkomst online opmaken kan op voorwaarde dat u samen de wil heeft een akkoord te bereiken, de emotie van het scheiden grotendeels verwerkt is en u beiden evenwichtige 'individuele beslissers' bent. Wij helpen u via telefoon en email bij het opmaken van uw scheidingsovereenkomst. Niet zeker of ScheidenOnline wel iets voor jullie is? Wij helpen u de juiste keuze maken via onze korte anonieme checklist.

Meer info - www.scheidenonline.be

Franstalig? Meer info - www.divorceronline.be

Heel wat mensen starten een scheiding zonder dat ze vooraf samen ernstig met elkaar over hun relatie gepraat hebben. Wanneer praten over jullie relatie nog een optie is dan kan u het traject 'Relatie in Beeld' overwegen.

Meer info - www.relatieconsulenten.be

Het is voor een rechtzoekende burger niet eenvoudig om in het kluwen van ingewikkelde en technische wetteksten de weg te vinden. Via de website www.familierecht.vlaanderen geven wij u op een transparante en gestructureerde wijze waardevolle informatie over familierecht en over de experten die u kunnen verder helpen.

Meer info - www.familierecht.vlaanderen

Contactgegevens

Bezoeker van deze website, klant van onze organisatie, geïnteresseerde bemiddelaar, docent, student, journalist, ..., vind hier onze contactgegevens.