NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | “Alles Dubbel” een kinderboe

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

“Alles Dubbel” een kinderboek voor lezers vanaf 10 jaar over echtscheiding en verliefdheid.

Schrijfster en onderwijzeres Renate Kerkhofs schreef een boek met de titel “Alles Dubbel” een verhaal over echtscheiding en verliefdheid. Het boek is bedoeld voor lezers vanaf 10 jaar. Kinderen die hun ouders uit elkaar zien gaan, weten niet altijd bij wie ze terecht kunnen met hun angsten en onzekerheden. En daar wil dit boek op inspelen zegt de schrijfster op haar website.

Op haar website waar het boek ook besteld kan worden (klik hier) schrijft Renate Kerkhofs over haar inspiratiebronnen: “Kinderen die een echtscheiding meemaken zijn allang geen alleenstaande gevallen meer. Hoe hoger de groep, hoe meer kinderen met gescheiden ouders erin zitten. Maar ook al geloven de ouders zelf vaak dat hun kind er prima mee omgaat, als onderwijzeres ondervind ik vaak het tegendeel. Dat blijkt uit de inhoud van hun schrijfwerkjes, antwoorden op toetsen, klas- en individuele gesprekken, …  Ze worstelen met de nieuwe situatie die hun in de maag gesplitst wordt en met hun gevoelens daaromtrent, maar spreken dit niet altijd uit. Het boek toont aan de kinderen dat het volkomen normaal is dat ze lijden onder een scheiding. En ook dat niet elke scheiding op dezelfde manier verloopt. Bovendien leert het hen dat hun ouders ook maar mensen zijn met af en toe hun kleine kantjes.”

Renate Kerkhofs publiceerde al eerder boeken voor kinderen waaronder 'Klaas en de 3 pestkoppen'', Klaas en de vluchteling', 'In Griekse handen'.

“Alles Dubbel” - inhoud

Mila heeft al een tijdje een gevoel van naderend onheil, maar ze heeft geen idee van wat haar boven het hoofd zou kunnen hangen. Haar ouders zijn schatten, ze heeft vrienden bij de vleet, haar schoolresultaten zijn prima en ze is tot over haar oren verliefd. Tot ze op een dag thuiskomt en haar moeder in tranen aantreft. ‘Papa is weg’, is alles wat mama kan uitbrengen.
Die woorden hebben een ongelofelijke impact op het leven van Mila. Want vanaf dat moment is ze kind van gescheiden ouders. En dat brengt een hele hoop twijfels en onzekerheden met zich mee.

Bestel het boek

Lees meer over echtscheiding en kinderen



Comments are closed.