NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Steeds minder echtscheidinge

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Steeds minder echtscheidingen in Vlaanderen

Bron: Belga - De Morgen.be - Sinds de eeuwwisseling is het aantal echtscheidingen in Vlaanderen in dalende lijn. Zo waren er in 2013 bijna 3.000 echtscheidingen minder dan in 2000. Dat blijkt uit cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse Regering.

De voorbije decennia ging de daling van het aantal huwelijken en van het aantal (en aandeel) gehuwden gepaard met een grote stijging van het aantal echtscheidingen. Zo nam het aantal echtscheidingen in vergelijking met 1981 met 56 procent toe. De echtscheidingskans piekte in 2008 (na de wetswijziging in 2007 die echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting invoerde).

"Sindsdien daalde de jaarlijkse echtscheidingskans tot 9 echtscheidingen per 1.000 echtparen in 2013. Dat is een toename met 78 procent sinds 1981, het is echter een daling met 27 procent sinds 2008", stelt de Studiedienst van de Vlaamse Regering.

Komt het bij u toch tot een scheiding laat u dan goed begeleiden. De beslissing om te scheiden brengt vaak een emotioneel geladen en erg heftige periode met zich mee. Er gaat heel wat door de hoofden van de betrokkenen heen. Rationeel nadenken over afspraken in een periode waar emoties en onzekerheid de bovenhand hebben is veelal onbegonnen werk wanneer men er alleen voor staat. Om die reden publiceerden de ScheidingsConsulenten een ScheidingsGids.

DeScheidingsGids wordt gratis aangeboden in PDF formaat. STUUR MIJ DE SCHEIDINGSGIDS.

 



Comments are closed.