Elisabeth Hofkens, bemiddelaar bij echtscheiding
Info, advies, begeleiding en bemiddeling bij scheiding.

Mijn motivatie en visie als scheidingsconsulente
Via bemiddeling wil ik op een constructieve manier mensen helpen bij de uitbouw van een nieuwe levensfase na echtscheiding. Als bemiddelaar bied ik een gesprekskader aan, bevorder ik de communicatie en reik ik een methode van probleemoplossing aan. Partijen gaan hierbij met elkaar in gesprek en komen tot een voor hen beiden aanvaardbare oplossing. Ik ben er voor beide cliënten en doe voor éénieder wat nodig is. Bij bemiddeling komt op die manier een evenwichtig akkoord tot stand.

Bemiddelen bij een scheiding voorkomt een vaak lange, uitputtende en dure strijd voor de rechtbank. Een oplossing gedragen door beide partijen is duurzamer en zorgt voor een goede basis voor het leven na de scheiding. Het feit dat mensen samen in scheidingsbemiddeling gaan leidt ook tot een beter wederzijds begrip en respect. Ik ben ervan overtuigd dat de overeenkomst die op deze manier tot stand komt, de best mogelijke is voor de toekomst van de betrokkenen.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Elisabeth Hofkens

Afspraak in mijn kantoor te Brasschaat of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulente in Schoten Scheidingsconsulente in Stabroek Scheidingsconsulente in Kapellen Scheidingsconsulente in Brecht Scheidingsconsulente in Schilde Scheidingsconsulente in Wuustwezel Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Berendrecht Scheidingsconsulente in Ekeren Scheidingsconsulente in Essen Scheidingsconsulente in Kalmthout Scheidingsconsulente in Brasschaat Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schoten Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Stabroek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kapellen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Brecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schilde Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wuustwezel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Berendrecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Ekeren Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Essen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kalmthout Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Brasschaat Scheidingsconsulente in SchotenScheidingsconsulente in Schoten


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Vrijblijvend advies

Elisabeth Hofkens

Scheidingsconsulente | Juriste

Regio Brasschaat & Antwerpen Noord/Oost

Contacteer Elisabeth*

*Vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek
*Mogelijke afspraak in Brasschaat of bij u thuis


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen