Katrien Sansen, scheidingsbemiddelaar Antwerpen - randgemeenten

Familiaal bemiddelaar Katrien Sansen

Mijn motivatie als bemiddelaar
Bemiddelen gaat voor mij over op een bepaalde manier in het leven staan,
over het teruggeven van een conflict aan twee mensen, die niet meer of niet constructief met elkaar communiceren. We zijn het een beetje verleerd…
Het doet terugdenken aan de Afrikaanse wijzen onder de boom, die door te keuvelen met de mensen zelf heikele punten op een duurzame manier oplossen in de gemeenschap.
Ik heb zelf de ervaring van een zeer goed lopende communicatie met mijn ex-partner.
De communicatie en de mate van conflict na een echtscheiding, zijn cruciaal voor het ‘goedvoelen’ van alle betrokkenen in de toekomst. En daar kom ik voor op.

Mijn ervaring als bemiddelaar
Door een platform te geven om te ventileren en uit te spreken wat nog niet op tafel ligt, verbindend op te treden en mensen naar elkaar te laten luisteren, wordt iets bespreekbaar en duidelijk. Als bemiddelaar reik ik de nodige handvaten aan om terug om te gaan met mekaar, als ouders misschien, niet meer als partners, ofwel allebei nog.
Communiceren is als dansen, leiden, volgen, op elkaar inspelen, en vooral bijsturen. Ook al sta je wel eens op mekaars tenen, goeie bedoelingen en het erkennen van mekaar, maken een ontmoeting en een overeenkomst mogelijk.

Heel wat overbodig lijden kan vermeden worden door via bemiddeling zelf een snel, efficiënt akkoord op te stellen, in plaats van je toekomst in handen van een rechter of een advocaat te leggen. Door het stellen van de juiste vragen op het juiste moment in evenwicht aan beide partijen, creëer ik een sfeer van vertrouwen en het juiste klimaat om opbouwend te werken.

De kinderen worden vaak uitgespeeld tussen de scheidende ouders, die emoties de bovenhand laten nemen. Het is zo belangrijk dat het kind wordt erkend, dat het ‘bestaat’, ook bij de beslissing om uit mekaar te gaan, de overeenkomst, die nadien tot stand komt.

Mijn opleiding in de Rechten (en zes jaar balie als advocaat) heeft me doordrongen van de essentie van het woord en de bemiddeling tussen mensen van verschillende gender, achtergrond of nationaliteit. Als hulpverlener bij de dienst slachtofferhulp van het CAW Antwerpen heb ik zes jaar mensen na intrafamiliaal of seksueel geweld begeleid bij de verwerking van een misdrijf of trauma. Onlangs heb ik me aangesloten bij de therapeutengroep de Kanteling in Schilde (zie www.dekanteling.be) en de training van internationale bemiddeling in familiale conflicten gevolgd in Berlijn, in gevallen van kindontvoering (in samenwerking met Child Focus - Brussel, IKO - Nederland, MiKK - Berlijn), zodat je mij ook daarvoor kan aanspreken - lees ook meer over kindontvoering (NL) en child abduction (UK).

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Katrien Sansen

Afspraak bij u thuis of in mijn kantoor te Berchem

Scheidingsbemiddelaar te Antwerpen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Katrien

Katrien Sansen

Scheidingsconsulente
Familiaal bemiddelaar | Juriste

Regio Antwerpen + randgemeenten
 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek

De ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen