NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Hoe lang duurt een scheiding

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Hoe lang duurt een scheidingsbemiddeling?

De duurtijd van een bemiddelingstraject wordt bepaald door de betrokkenen zelf. De bemiddelaar reikt een kader aan maar het zijn de betrokkenen die bepalen hoe lang elk van hen nodig heeft om tot een bemiddelde overeenkomst te komen. We zien vaak dat één van de betrokkenen nood heeft aan een snelle afhandeling terwijl de ander eigenlijk geen probleem ziet.

Dit is meestal het gevolg van een sluimerend conflict waarbij één van de betrokkenen namelijk diegene die het meest last heeft van de kwestie zich al enige tijd heeft voorbereid om de kwestie bespreekbaar te maken. Wanneer dit dan uiteindelijk gebeurt is de confrontatie voor de andere vrij direct en dikwijls onvoorbereid. Op die manier staan de betrokkenen dan ieder op een ander punt op de tijdslijn waarop het conflict of de kwestie zich aftekent. Het is dan belangrijk om ook diegene die het minst ver gevorderd is op de tijdslijn de tijd te geven om aansluiting te vinden.

De bemiddelaar zal daarin begeleiden. Het kan ook zijn dat alle partijen een snelle afhandeling willen. In dat geval zal de bemiddelaar ook het gewenste tijdsbestek bewaken. De duurtijd van een bemiddelingstraject kan niet vast bepaald worden en is afhankelijk van de complexiteit van het conflict en het aantal betrokkenen.

Anderzijds, bij een bemiddelingstraject komt men vaak sneller tot een oplossing dan bij gerechtelijke procedures. Een procedure via de rechtbank betekent in veel gevallen lange wachttijden en dure aanslepende procedures. Bemiddeling is dus goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure.

Wil u samen tot afspraken proberen te komen, wacht dan niet te lang om een bemiddelaar in te schakelen. U kunt altijd rekenen op de volledige discretie van de bemiddelaar. De wet garandeert immers de vertrouwelijkheid. CONTACTEER ONS - KLIK HIER


Comments are closed.