NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Voor en na de scheiding: soc

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Voor en na de scheiding: sociale media spelen een belangrijke rol.

De smartphone lijkt een natuurlijk verlengstuk van onze handen te zijn geworden. De apps die we erop zetten kunnen plots ons leven beheersen - denk maar aan de enorme PokémonGo-hype en we kunnen de sociale media niet meer missen. Of we nu bezig zijn met Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat of LinkedIn, die sociale netwerken hebben allemaal één ding gemeen: ze krijgen een stuk van onze aandacht die we niet meer aan onze partner kunnen schenken.

Steeds vaker worden posts op Facebook ingeroepen als grond voor een echtsheiding. Een enquête van Censuswide bij 2.011 koppels ontdekte dat maar liefst een derde van de mensen hun login gegevens verbergt voor hun partner, terwijl een kleine 15% angstvallig de sociale mediakanalen van de partner in de gaten houdt om te zien of er geen bedrog in het spel komt. Nog uit de enquête bleek dat bij een kwart van de koppels minstens één keer per week ruzie ontstond over het gebruik van sociale media.   

Het onderzoek concludeerde dan ook dat partners meer kansen hebben om bij elkaar te blijven als ze elkaar rond het gebruik van de sociale media de nodige vrijheid gunnen. Maar ook als het toch tot een scheiding komt, is de rol van de sociale media niet te onderschatten.

Zo kunnen berichten over een nieuwe relatie die op de sociale media verschijnen als bewijsstukken worden gebruikt in discussies over het alimentatiegeld. Foto’s en berichten waaruit blijkt dat één van de partners nu met een andere partner “een economische eenheid” vormt, kunnen een belangrijke bewijslast inhouden. Denk dus goed na voordat u een bericht verstuurt of plaatst dat van invloed zou kunnen zijn op de alimentatieverplichting, het ouderlijk gezag of andere aspecten die bij een echtscheiding komen kijken.

Net zoals je onlinereputatie belangrijk is voor je kansen op een job, moet je er rekening mee houden dat die onlinereputatie ook steeds belangrijker is scheidingszaken.

Bij een scheiding is het daarom misschien het overwegen waard om contractueel te laten vastleggen dat de ex-partners elkaar niet zwart mogen maken of voortdurend met de vinger wijzen op de sociale media. Een sociale mediaclausule zal steeds minder een overbodige luxe blijken. Bij scheidingsconsulenten.be staan we klaar om u daarmee te helpen.



Comments are closed.