Scheidingsconsulente Liliane Van LoonMijn motivatie
Tijdens een scheiding raken partijen vaak de weg kwijt, door de bomen zien ze het bos niet meer.
Na verschillende scheidingen in mijn kennissenkring realiseerde ik me dat een goed gesprek met ondersteuning van een derde en een luisterend oor vaak wonderen doen in deze moeilijke periode.  
Het is belangrijk om dan het pad te effenen naar een gezamenlijk te bereiken doel, met name als ex-partners samen-apart verder door het leven gaan op een positieve manier. Dit in het belang van jezelf en je omgeving.  

Je hebt in het verleden veel met elkaar meegemaakt, de toekomst ligt voor ieder van jullie nog open. Samen en toch apart verder is nu de boodschap en dit in onderling overleg. Graag wil ik jullie hierbij begeleiden, zodat jullie later op een positieve manier kunnen terugblikken op deze moeilijke periode.  Het maken van goede afspraken is alvast een goede start voor de toekomst.
Samen maken we er het beste van.

Mijn visie
Naast het geven van informatie, heeft een bemiddelingstraject tot doel om tot een gezamenlijk gedragen akkoord te komen. Een plan voor de toekomst.

Hierbij dient men extra aandacht te besteden aan de kinderen welke rechtstreeks betrokken zijn bij deze moeilijke situatie. Partners hebben eerst gekozen voor elkaar en kiezen nu om uit elkaar te gaan. Kinderen kiezen hier niet voor, ze ondergaan de situatie. Mogelijks hebben ook zij nood aan informatie en begeleiding. Voor hen moet bemiddeling een meerwaarde kunnen zijn bij hun verwerking van deze moeilijke situatie. Vandaar dat de stem van de kinderen hier ook erg belangrijk is, ook hun verhaal telt!

De betrokken partijen moeten gemotiveerd worden om hun bekommernissen en belangen duidelijk te formuleren om zo samen tot een goede oplossing te komen. Een oplossing geboren uit het ‘out of the box’ denken van de betrokken partijen die bovendien werkbaar is op lange termijn.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Lilliane Van Loon

Scheidingsbemiddelaar in Ravels Scheidingsbemiddelaar in Turnhout Scheidingsbemiddelaar in Baarle-Hertog Scheidingsbemiddelaar in Beerse Scheidingsbemiddelaar in Hoogstraten Scheidingsbemiddelaar in Meer Scheidingsbemiddelaar in Meerle Scheidingsbemiddelaar in Merksplas Scheidingsbemiddelaar in Minderhout Scheidingsbemiddelaar in Poppel Scheidingsbemiddelaar in Vosselaar Scheidingsbemiddelaar in Weelde Scheidingsbemiddelaar in Wortel Scheidingsbemiddelaar in Arendonk Scheidingsbemiddelaar in Oud-Turnhout Scheidingsbemiddelaar in Retie Scheidingsbemiddelaar in Kasterlee Scheidingsbemiddelaar in Lille Scheidingsbemiddelaar in Herentals Scheidingsbemiddelaar in Herenthout Scheidingsbemiddelaar in Olen Scheidingsbemiddelaar in Itegem Scheidingsbemiddelaar in Westerlo Scheidingsbemiddelaar in Mol Scheidingsbemiddelaar in Geel Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Ravels Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Turnhout Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Baarle-Hertog Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Beerse Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Hoogstraten Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Meer Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Meerle Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Merksplas Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Minderhout Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Poppel Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Vosselaar Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Weelde Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Wortel Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Arendonk Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Oud-Turnhout Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Retie Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Kasterlee Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Lille Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Herentals Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Herenthout Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Olen Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Itegem Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Westerlo Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Mol Bemiddeling bij scheiding en echtscheiding in Geel

Afspraak in mijn kantoor te Ravels of een andere geschikte vergaderplaats.


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Liliane

Liliane Van Loon

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

Regio Turnhout & Kempen

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen