Familiaal bemiddelaar Leen Van den Abeele

Mijn motivatie en visie als scheidingsbemiddelaar
Empathisch en zonder vooroordelen, zo wil ik in het leven staan. Ik hou er niet van om belangrijke zaken onuitgesproken te laten om de goede vrede te bewaren. Het is mijn betrachting om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen met respect voor elkaar communiceert zonder daarbij ieders eigenheid uit het oog te verliezen.

Bemiddelen is het stimuleren van een eerlijke communicatie. Eerlijk communiceren kan enkel wanneer er een samenhang is tussen wat je zegt en wat je doet. Het vraagt veel moed om dicht bij jezelf te komen en te blijven. Als bemiddelaar zie ik het als mijn taak om een veilige en vertrouwelijke omgeving te creëren waarin dit mogelijk is.

Waar er mensen zijn, is er communicatie en zullen er meningsverschillen ontstaan. Deze verschillen hoeven niet lastig of negatief te zijn wanneer je er constructief mee aan de slag gaat. Bemiddeling kan hierin ondersteunend zijn.

Als bemiddelaar ben ik ervan overtuigd dat conflicten niet te vermijden zijn en dat je andere mensen niet kan veranderen. De enige bij wie dit wel lukt, is bij jezelf. Je kan de andere enkel vragen om naar jou te luisteren. Een conflict kan een concrete aanleiding zijn om bij jezelf stil te staan. Bemiddeling kan helpen om de andere terug als ‘mens’ te zien.

Ik beschouw conflicten als een kans om jezelf heruit te vinden, zonder jezelf daarbij te verliezen, en de eigenheid van de andere te respecteren.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Leen Van den Abeele

Afspraak bij u thuis of in mijn kantoor te Lokeren

Scheidingsbemiddelaar in Sint-Amandsberg Scheidingsbemiddelaar in Oostakker Scheidingsbemiddelaar in Gentbrugge Scheidingsbemiddelaar in Destelbergen Scheidingsbemiddelaar in Lochristi Scheidingsbemiddelaar in Melle Scheidingsbemiddelaar in Wetteren Scheidingsbemiddelaar in Laarne Scheidingsbemiddelaar in Lokeren Scheidingsbemiddelaar in Sint-Niklaas Scheidingsbemiddelaar in Sint-Gillis-Waas Scheidingsbemiddelaar in Stekene Scheidingsbemiddelaar in Belsele Scheidingsbemiddelaar in Sinaai-Waas Scheidingsbemiddelaar in Moerbeke Scheidingsbemiddelaar in Waasmunster Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Amandsberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Oostakker Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Gentbrugge Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Destelbergen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lochristi Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Melle Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Wetteren Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Laarne Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lokeren Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Niklaas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Gillis-Waas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Stekene Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Belsele Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sinaai-Waas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Moerbeke Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Waasmunster


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Leen

Leen Van den Abeele

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

Regio Lokeren–Sint-Niklaas–Temse–Bornem–Hamme–Waasmunster–Stekene–Wachtebeke-Puurs-Sint-Amands-Beveren-Doel-Kruibeke-Belsele-Sinaai-Waas

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen