Familiaal bemiddelaar Alexandra Vanvooren

#

Soms neemt het leven een wending en komt wat ooit zeker was op losse schroeven te staan.
Er gebeurt veel op zo’n moment.
Er is misschien rouw om wat verloren ging, angst om (nog meer) te verliezen, onzekerheid, kwaadheid, onbegrip, verwarring, stress,...wat de gevoelens ook zijn, er is een impact. Een scheiding is nooit een geruisloze passage in het leven.
Er moet ook veel gebeuren op zo’n moment.
Er moeten allerlei afspraken gemaakt worden, het leven samen moet ontdubbeld worden, het eventuele ouderschap moet geherdefinieerd worden.

Het is een meerwaarde om op zo’n moment beroep te doen op een professionele derde die de nodige kennis en ervaring heeft om met jullie dit scheidingstraject te doorlopen. Een bemiddelaar is zo’n derde.

Het uiteindelijke doel van bemiddeling is een overeenkomst met die afspraken die jullie in staat stellen om verder te gaan in de nieuwe context na de scheiding. Een overeenkomst die het verleden op een evenwichtige manier afsluit en zo de deur opent naar de toekomst. De weg hiernaartoe is een dialoog in een vertrouwelijke setting, tussen de betrokkenen.

Als bemiddelaar ondersteun ik jullie in die dialoog en begeleid ik jullie in het opstellen van een gedragen en juridisch correcte overeenkomst. Mijn rol is actief en passief tegelijk. Ik heb oor voor jullie beider verhaal, oog voor jullie bekommernissen. Ik zorg voor een veilig kader waarin wat belangrijk is of voelt op tafel kan komen. Ik ben meerzijdig partijdig en voorzie die informatie die nodig is om vooruit te kunnen op jullie traject. Ik formaliseer jullie afspraken en waak er mee over dat wat moet geregeld worden, vorm krijgt. Maar ik beslis niet. Hier schuilt ook net de kracht van bemiddeling: jullie behouden of hervinden het vertrouwen om jullie eigen beslissingen te nemen, op jullie maat, binnen het wettelijke kader.

Het is vanuit een oprecht geloof in de kracht van verbinding en een sterk vertrouwen in het constructieve fundament waarvoor bemiddeling kan zorgen dat ik jullie met de grootste professionele zorg zal begeleiden in jullie traject.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Alexandra Vanvooren

Afspraak in mijn kantoor te Lokeren of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsbemiddelaar in Sint-Amandsberg Scheidingsbemiddelaar in Oostakker Scheidingsbemiddelaar in Gentbrugge Scheidingsbemiddelaar in Destelbergen Scheidingsbemiddelaar in Lochristi Scheidingsbemiddelaar in Melle Scheidingsbemiddelaar in Wetteren Scheidingsbemiddelaar in Laarne Scheidingsbemiddelaar in Lokeren Scheidingsbemiddelaar in Sint-Niklaas Scheidingsbemiddelaar in Sint-Gillis-Waas Scheidingsbemiddelaar in Stekene Scheidingsbemiddelaar in Belsele Scheidingsbemiddelaar in Sinaai-Waas Scheidingsbemiddelaar in Moerbeke Scheidingsbemiddelaar in Waasmunster Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Amandsberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Oostakker Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Gentbrugge Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Destelbergen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lochristi Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Melle Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Wetteren Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Laarne Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lokeren Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Niklaas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Gillis-Waas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Stekene Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Belsele Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sinaai-Waas Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Moerbeke Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Waasmunster


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Alexandra

Alexandra Vanvooren

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

Regio Lokeren–Sint-Niklaas–Temse–Bornem–Hamme–Waasmunster–Stekene–Wachtebeke-Puurs-Sint-Amands-Beveren-Kruibeke-Belsele-Sinaai-Waas

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen