Familiaal bemiddelaar Ann Pattyn

Mijn motivatie en visie als bemiddelaar
Bij een relatiebreuk gaan mensen door een rollercoaster van emoties. We noemen het “the little death”. De grond verdwijnt onder de voeten en juist in deze moeilijke context dienen een resem belangrijke beslissingen genomen te worden, veelal met verstrekkende gevolgen: wat met de kinderen? waar gaan ze verblijven? de financiële kant: de leningen, de kosten? De gezinswoning?

Jullie hebben dan de keuze om een gevecht of een gesprek met elkaar aan te gaan. Vechten vergt tonnen negatieve energie en laat het conflict alleen verder escaleren met, voor wie ouder is, de kinderen als grootste “offer”. Kinderen worden verscheurd in een loyaliteitsconflict tussen beide ouders. Het gevecht wordt uiteindelijk beslecht door de rechtbank en een beslissing wordt “opgelegd”.

Dialoog onder begeleiding is meestal de betere optie omdat mensen dan zelf de oplossing kunnen kiezen. Alleen is praten en echt luisteren naar elkaar niet altijd even evident omdat betrokkenen dikwijls vast zitten in emoties en standpunten. Bovendien weten de betrokkenen ook veelal niet wat er nu wel en niet geregeld moet worden.

Bemiddeling biedt hiervoor het beste alternatief
Bij bemiddeling ga je in gesprek met elkaar onder begeleiding van een erkend deskundige zowel op vlak van communicatie als wat betreft de juridisch materie. Als bemiddelaar leid ik jullie gesprek, breng ik structuur aan, waak ik erover dat jullie beiden evenredig aan bod komen, ben ik onpartijdig en behandel ik alle informatie in vertrouwen. Jullie gemeenschappelijke en niet gemeenschappelijke belangen en behoeften en zeker die van jullie kinderen worden systematisch in kaart gebracht. Volgens jullie behoefte kan ieder thema worden doorsproken en op basis hiervan komen we door de verschillende gespreken heen tot een gemeenschappelijk gedragen akkoord.

Het is bewezen dat gemeenschappelijk gedragen overeenkomsten de meest duurzame, onderbouwde oplossingen zijn en het meest alle betrokkenen ten goede komen. Mensen te helpen door deze moeilijke periode in hun leven, daar haal ik mijn voldoening uit.

Mijn motivatie haal ik uit het vinden van oplossingen in ogenschijnlijk niet oplosbare situaties en jullie hierdoor te helpen bouwen aan een nieuwe hoopvolle toekomst. “ You need to be understood, to give understanding “

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Ann Pattyn

Afspraak in mijn kantoor te Antwerpen of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsbemiddelaar in Antwerpen Scheidingsbemiddelaar in Antwerpen Scheidingsbemiddelaar in Borgerhout Scheidingsbemiddelaar in Deurne Scheidingsbemiddelaar in Wijnegem Scheidingsbemiddelaar in Borsbeek Scheidingsbemiddelaar in Wommelgem Scheidingsbemiddelaar in Merksem Scheidingsbemiddelaar in Antwerpen Scheidingsbemiddelaar in Zwijndrecht Scheidingsbemiddelaar in Wilrijk Scheidingsbemiddelaar in Hemiksem Scheidingsbemiddelaar in Schelle Scheidingsbemiddelaar in Aartselaar Scheidingsbemiddelaar in Mortsel Scheidingsbemiddelaar in Edegem Scheidingsbemiddelaar in Hoboken Scheidingsbemiddelaar in NielScheidingsbemiddelaar in Antwerpen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Ann Pattyn

Ann Pattyn

ScheidingsConsulente 
Familiaal bemiddelaar | Juriste

Regio Antwerpen
 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen