Scheidingsconsulente Dominique Van Staeyen

Dominique-Van-Staeyen-scheidingsconsulente-regio-AntwerpenMijn motivatie en visie als scheidingsconsulent

Een echtscheiding zet de wereld op zijn kop. De grond verdwijnt onder de voeten. Veel zaken die voordien vanzelfsprekend waren, worden in vraag gesteld. Er zijn geen kant en klare oplossingen voorhanden.  

Bij zulke ingrijpende situatie is er vaak geen duidelijkheid hoe het nu verder moet. Wat zijn de behoeften van de kinderen? Waar gaan ze verblijven ? Wat met de leningen, de kosten, de gezinswoning?  

Doordat in eerste instantie emoties hoog oplopen kan men in een ware strijd verwikkeld raken. Vraag is of dit de goede weg is? Een dure en lange procedure voor de rechtbank wenst u uzelf en uw kinderen niet toe. Een opgelegde beslissing blijkt veelal niet gedragen door alle betrokkenen en is bijgevolg niet duurzaam.  

Bij bemiddeling wordt de focus gelegd op probleemoplossing en dialoog. Samen tot een gedragen en faire overeenkomst komen is het doel. Bemiddeling steunt op de kracht die in elk van ons zit om terug vooruit te willen komen.

Mijn motivatie als bemiddelaar is dan ook duidelijk: samen op weg gaan om via dialoog tot een gedragen overeenkomst te komen. Op een constructieve manier de verschillende mogelijkheden tegen het licht houden in een open gesprek, waar iedereen evenwaardig aan bod komt.     

De voortdurende strijd tussen ouders kunnen immers traumatische gevolgen hebben voor kinderen. Men kan als partners dan wel een verschillende weg inslaan, men blijft altijd ouder. Bemiddeling helpt ouders om te handelen in het belang van de kinderen.  

Bemiddeling biedt dan ook de kans om een regeling op maat uit te werken, afgestemd op de behoeften van alle betrokkenen.

Een gedragen bemiddelingsakkoord biedt een houvast in de toekomst.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Dominique Van Staeyen

Afspraak in mijn kantoor of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Borgerhout Scheidingsconsulente in Deurne Scheidingsconsulente in Wijnegem Scheidingsconsulente in Borsbeek Scheidingsconsulente in Wommelgem Scheidingsconsulente in Merksem Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Zwijndrecht Scheidingsconsulente in Wilrijk Scheidingsconsulente in Hemiksem Scheidingsconsulente in Schelle Scheidingsconsulente in Aartselaar Scheidingsconsulente in Mortsel Scheidingsconsulente in Edegem Scheidingsconsulente in Hoboken Scheidingsconsulente in Niel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Borgerhout Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Deurne Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wijnegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Borsbeek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wommelgem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Merksem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Zwijndrecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wilrijk Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Hemiksem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schelle Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Aartselaar Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Mortsel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Edegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Hoboken Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in NielScheidingsconsulente in AntwerpenScheidingsconsulente in Antwerpen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Dominique

Dominique Van Staeyen

ScheidingsConsulent

Regio Hoboken-Aartselaar
 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen