Scheidingsconsulente Elien Acke

Scheidingsconsulent-bemiddelaar-Elien-Acke-Drongen-Eeklo-Zelzate-Evergem

Mijn motivatie en visie als scheidingsconsulent
Bemiddeling is voor mij bijna onlosmakend gekoppeld aan scheiden. Bemiddeling biedt mogelijkheden om mensen in scheidingsproces niet vast te laten lopen in heftige conflicten maar wel nieuwe perspectieven te bieden. Nieuwe perspectieven die nodig zijn om vooruit te durven kijken. Het helpt mensen terug in dialoog te gaan en de moeilijke stukken op te ruimen.

In mijn jarenlange werk met gezinnen zag ik vaak mensen in bijzonder heftige conflicten treden. Ik zocht en vond in bemiddeling een methode om ouders, koppels, gezinnen en misschien ook jou uit een negatieve spiraal te helpen.

Wat kan je van me verwachten?
Scheiden is een bijzonder turbulente periode. Mensen hun wereld staat vaak emotioneel maar ook zakelijk op zijn kop. Net in die periode is het een meerwaarde, geloof ik, om een derde neutrale partij in te schakelen.

Doorheen de jaren heb ik ervaring en expertise opgebouwd om (ex)koppels zowel zakelijk juist maar ook emotioneel zo goed mogelijk te laten ontbinden. Bemiddeling biedt de kans om mensen in hun kracht te laten staan, iedere zijn belang te laten naar voren komen. Als bemiddelaar ben ik een neutrale en meerzijdig partijdige derde die elk voldoende ruimte probeer te bieden. Samen trachten we jullie zo tot een solide overeenkomst te brengen. Ik maak er een punt van jullie tot oplossingen te brengen waar ieder zich in kan vinden.

Daarenboven ben ik psychosociaal geschoold en bijzondere affiniteit en expertise in het werken met gezinnen en kinderen. Dit betekent dus ook dat ik bijzondere gevoeligheid heb voor gezinnen in scheiding en kinderen ook graag een stem geven, al dan niet actief.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Elien Acke

Waar?

Op kantoor:

 • Leisbulkstraat 2, Drongen
 • Meetjesland: Aveschoot 8, Lembeke

 of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulent in Zelzate Scheidingsconsulent in Evergem Scheidingsconsulent in Eeklo Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Zelzate Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Eeklo Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Evergem


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Elien

Elien Acke

Scheidingsconsulente | Familiaal bemiddelaar

Regio Zelzate, Drongen, Eeklo, Evergem, Meetjesland

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen