CORONA-Afspraken-Scheidingsconsulenten

Onze regionale consulenten blijven voor u bereikbaar. Tijdens de periode waarin de Corona-maatregelen van kracht zijn werken wij met een aangepaste dienstverlening. U contacteert ons voor de eerste keer? U ben reeds cliënt? In beide gevallen kunnen wij u blijven verder helpen.

*Vrijblijvend advies en eerste kennismakingsgesprekken, gezamenlijke besprekingen van lopende trajecten, bemiddelingsgesprekken etc. kunnen worden georganiseerd via telefoon (conferencecall) of via een videocall (Skype, Zoom, Whereby, Facetime,...). Wij kunnen dit voor u mogelijk maken en de gesprekken voeren met één of meerdere deelnemers tegelijk afhankelijk van de invulling van de gewenste dienstverlening.

U kan uw regionale consulent bereiken via ons contactformulier - KLIK HIER

Erkend familiaal bemiddelaar Isabelle Decramer

Bij bemiddeling gaan we niet alleen een oplossing zoeken voor het conflict, we leggen ook sterk de nadruk op de communicatieve aspecten. Vaak kunnen de betrokkenen niet meer (goed) met elkaar communiceren en hun geschillen constructief oplossen. Hierdoor krijgen ze het gevoel de controle over de situatie te verliezen, dit gepaard met een gevoel van verwarring, twijfel, onzekerheid en besluiteloosheid. 

Tegelijkertijd raakt iedere partij op zichtzelf betrokken en van de ander vervreemd, wat betekent dat men defensief wordt, achterdochtig, vijandig, gesloten en ongevoelig voor het perspectief van de ander. Dus hoe sterk of doortastend en hoe betrokken bij anderen iemand ook is, in een conflict gaan mensen zich zwakker voelen en raken ze van de ander vervreemd. Als bemiddelaar wil ik de partijen helpen de kwaliteit van hun interactie en onderlinge communicatie te verbeteren. Hierbij ligt de nadruk op respect en erkenning. Hierdoor worden ze beter in staat de beslissingen te nemen die in verband met het conflict noodzakelijk zijn.

Mijn motivatie en visie als scheidingsbemiddelaar
Bij een echtscheiding ga je door een heel moeilijke periode, niet alleen emotioneel, maar ook materiëel en financiëel. En laat het nu net dan zijn dat je de meest ingrijpende beslissingen moet nemen. Als familiaal bemiddelaar wil ik de betrokkenen helpen om in onderling overleg een goede regeling te vinden. Bij echtscheiding gaan de mensen door een rouwproces. Ik wil mensen in dit proces graag ondersteunen en opnieuw van het leven laten houden. 

Als gezinswetenschapper vind ik het heel belangrijk om oog te hebben voor de noden en verlangens van de kinderen. Hierbij wil ik beide ex-partners graag helpen een nieuw evenwicht te vinden, en hen een nieuw verhaal laten construeren, niet meer als partner, maar wel nog als ouder.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

U gaat scheiden, denkt aan scheiden of wenst een bestaande ouderschapsovereenkomst aan te passen?
Graag begeleid ik u als bemiddelaar in Damme, Brugge, Aalter, Maldegem, ... .
De gepaste informatie en gepersonaliseerd advies helpt u en kan veel leed naar de toekomst voorkomen.

Isabelle Decramer

Scheidingsbemiddelaar in Brugge Scheidingsbemiddelaar in Blankenberge Scheidingsbemiddelaar in Dudzele Scheidingsbemiddelaar in Heist-aan-Zee Scheidingsbemiddelaar in Knokke-Heist Scheidingsbemiddelaar in Sint-Andries Scheidingsbemiddelaar in Zuienkerke Scheidingsbemiddelaar in Assebroek Scheidingsbemiddelaar in Bredene Scheidingsbemiddelaar in De Haan Scheidingsbemiddelaar in Gistel Scheidingsbemiddelaar in Ichtegem Scheidingsbemiddelaar in Jabbeke Scheidingsbemiddelaar in Oostende Scheidingsbemiddelaar in Oudenburg Scheidingsbemiddelaar in Vlissegem Scheidingsbemiddelaar in Damme Scheidingsbemiddelaar in Aalst Scheidingsbemiddelaar in Baardegem Scheidingsbemiddelaar in Erembodegem (Aalst) Scheidingsbemiddelaar in Gijzegem Scheidingsbemiddelaar in Lede Scheidingsbemiddelaar in Erpe-Mere Scheidingsbemiddelaar in Aspelare Scheidingsbemiddelaar in Borchtlombeek Scheidingsbemiddelaar in Denderleeuw Scheidingsbemiddelaar in Haaltert Scheidingsbemiddelaar in Iddergem Scheidingsbemiddelaar in Kerksken Scheidingsbemiddelaar in Liedekerke Scheidingsbemiddelaar in Meerbeke Scheidingsbemiddelaar in Neigem Scheidingsbemiddelaar in Outer Scheidingsbemiddelaar in Pollare Scheidingsbemiddelaar in Roosdaal Scheidingsbemiddelaar in Welle Scheidingsbemiddelaar in Brugge

Afspraak bij u thuis of in mijn kantoor te Damme, Oostende of Aalst


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Isabelle

Isabelle Decramer

ScheidingsConsulente & Familiaal bemiddelaar

Regio Damme, Brugge, Aalst

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen