Scheidingsconsulente-Isabelle-Decramer-echtscheiding

Bij bemiddeling gaan we niet alleen een oplossing zoeken voor het conflict, we leggen ook sterk de nadruk op de communicatieve aspecten. Vaak kunnen de betrokkenen niet meer (goed) met elkaar communiceren en hun geschillen constructief oplossen. Hierdoor krijgen ze het gevoel de controle over de situatie te verliezen, dit gepaard met een gevoel van verwarring, twijfel, onzekerheid en besluiteloosheid. 

Tegelijkertijd raakt iedere partij op zichtzelf betrokken en van de ander vervreemd, wat betekent dat men defensief wordt, achterdochtig, vijandig, gesloten en ongevoelig voor het perspectief van de ander. Dus hoe sterk of doortastend en hoe betrokken bij anderen iemand ook is, in een conflict gaan mensen zich zwakker voelen en raken ze van de ander vervreemd. Als bemiddelaar wil ik de partijen helpen de kwaliteit van hun interactie en onderlinge communicatie te verbeteren. Hierbij ligt de nadruk op respect en erkenning. Hierdoor worden ze beter in staat de beslissingen te nemen die in verband met het conflict noodzakelijk zijn.

Mijn motivatie en visie als scheidingsbemiddelaar
Bij een echtscheiding ga je door een heel moeilijke periode, niet alleen emotioneel, maar ook materiëel en financiëel. En laat het nu net dan zijn dat je de meest ingrijpende beslissingen moet nemen. Als familiaal bemiddelaar wil ik de betrokkenen helpen om in onderling overleg een goede regeling te vinden. Bij echtscheiding gaan de mensen door een rouwproces. Ik wil mensen in dit proces graag ondersteunen en opnieuw van het leven laten houden. 

Als gezinswetenschapper vind ik het heel belangrijk om oog te hebben voor de noden en verlangens van de kinderen. Hierbij wil ik beide ex-partners graag helpen een nieuw evenwicht te vinden, en hen een nieuw verhaal laten construeren, niet meer als partner, maar wel nog als ouder.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

U gaat scheiden, denkt aan scheiden of wenst een bestaande ouderschapsovereenkomst aan te passen?
Graag begeleid ik u als bemiddelaar in Damme, Brugge, Aalter, Maldegem, ... .
De gepaste informatie en gepersonaliseerd advies helpt u en kan veel leed naar de toekomst voorkomen.

Isabelle Decramer

Scheidingsbemiddelaar in Brugge Scheidingsbemiddelaar in Blankenberge Scheidingsbemiddelaar in Dudzele Scheidingsbemiddelaar in Heist-aan-Zee Scheidingsbemiddelaar in Knokke-Heist Scheidingsbemiddelaar in Sint-Andries Scheidingsbemiddelaar in Zuienkerke Scheidingsbemiddelaar in Assebroek Scheidingsbemiddelaar in Bredene Scheidingsbemiddelaar in De Haan Scheidingsbemiddelaar in Gistel Scheidingsbemiddelaar in Ichtegem Scheidingsbemiddelaar in Jabbeke Scheidingsbemiddelaar in Oostende Scheidingsbemiddelaar in Oudenburg Scheidingsbemiddelaar in Vlissegem Scheidingsbemiddelaar in Damme Scheidingsbemiddelaar in Brugge

Afspraak in mijn kantoor te Damme of een andere geschikte vergaderplaats.


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Isabelle

Isabelle Decramer

ScheidingsConsulente & Familiaal bemiddelaar

Regio Damme, Brugge

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen