Isabelle-Theunissen-scheidingsconsulent-bemiddelaar-Antwerpen

Hallo, Ik ben Isabelle. Van harte welkom.

Mijn motivatie om als scheidingsconsulente te werken

Ik help graag mensen en haal daar ook enorm veel voldoening uit. Uit ervaring weet ik hoe zwaar een scheiding emotioneel weegt en hoe belangrijk het is om dat emotionele proces de nodige aandacht te geven. Een scheiding is een rouwproces, voor beide partners. Tegelijkertijd moet er ontzettend veel geregeld worden. Als bemiddelaar geef ik de nodige juridische informatie en begeleid ik jullie in het maken van concrete afspraken. Jullie beslissen met andere woorden zelf over jullie toekomst en die van jullie kinderen.

Ik geloof heel sterk in de meerwaarde van een bemiddelingsproces omdat de afspraken die eruit voortkomen, weloverwogen zijn en gedragen worden door jullie beiden, wat juist in deze context zo belangrijk is. Het draagt immers bij in een gezondere ex-partnerrelatie en in een duurzamere ouderrelatie na (echt)scheiding.

Mijn visie over bemiddeling

De sleutel bij bemiddeling ligt in communicatie. Een goed gesprek kan wonderen verrichten. We leren het van kleins af aan en toch is praten op een verbindende manier vaak heel moeilijk gebleken, zeker als we verzeild zijn geraakt in een conflictsituatie waarbij de emoties hoog oplopen.

Als neutrale gids help ik jullie om te communiceren, niet met het oog op winnen en gelijk krijgen, maar wel om echt te luisteren naar elkaar en te leren omgaan met verschillen om van daaruit samen te werken naar oplossingen waar jullie zich allebei kunnen in vinden. Openheid en transparantie vormen daarbij de basis. Ik geloof in de positieve kracht van mensen. Als bemiddelaar stimuleer ik jullie om die kracht in te zetten om uit het conflict te geraken.

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste en toegewijde mensenluisteraar met juridische achtergrond. Ik heb rechten en notariaat gestudeerd. Ik ben erkend familiaal bemiddelaar en bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en praktijkbegeleider bij Mediv (Mediation Instituut Vlaanderen). Ik volgde de opleiding vernieuwend coachen en de opleiding tot SAM coach (script-as-methode).

Mensen beluisteren, begrijpen, begeleiden en verbinden, dat geeft mij energie en daar zal ik mij in blijven verdiepen.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Isabelle Theunissen

Afspraak in mijn kantoor te Merksem of Wilrijk of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Borgerhout Scheidingsconsulente in Deurne Scheidingsconsulente in Wijnegem Scheidingsconsulente in Borsbeek Scheidingsconsulente in Wommelgem Scheidingsconsulente in Merksem Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Zwijndrecht Scheidingsconsulente in Wilrijk Scheidingsconsulente in Hemiksem Scheidingsconsulente in Schelle Scheidingsconsulente in Aartselaar Scheidingsconsulente in Mortsel Scheidingsconsulente in Edegem Scheidingsconsulente in Hoboken Scheidingsconsulente in Niel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Borgerhout Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Deurne Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wijnegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Borsbeek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wommelgem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Merksem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Zwijndrecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wilrijk Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Hemiksem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schelle Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Aartselaar Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Mortsel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Edegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Hoboken Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in NielScheidingsconsulente in AntwerpenScheidingsconsulente in Antwerpen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Isabelle

Isabelle Theunissen

Familiaal bemiddelaar | ScheidingsConsulente

Regio Kontich-Aartselaar-Edegem-Wilrijk-Merksem-Deurne-Hemiksem
 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen