Scheidingsconsulente Katrien MaesMijn motivatie als scheidingsconsulente
Een echtscheiding is veelal een ingrijpende gebeurtenis dat gepaard gaat met verdriet, angst, boosheid en zoveel meer. Dit resulteert vaak in een moeilijke en gespannen communicatie. Het boeit me om deze conflicten bestaansrecht te geven en een beweging te kunnen faciliteren in de zoektocht naar een oplossing.

Een proces dat je vanuit een negatieve beleving naar een constructieve oplossing laat evolueren, gedragen door de verschillende partijen en verder uitgewerkt in een duurzaam besluit. Het bieden van perspectief naar de toekomst toe.

Visie
Kiezen voor bemiddeling is kiezen voor dialoog. Dit vraagt moed en engagement van beide partners of ouders. Deze betrokkenheid is veelal ingegeven door een gezamenlijke wens om de scheiding op een evenwichtige manier te kunnen regelen.

Op een authentieke en empathische manier begeleid ik de gesprekken waar méérzijdige partijdigheid en vertrouwelijkheid essentieel zijn om een veilig kader te kunnen creëren voor eenieder.
Tijdens de gesprekken komen zowel de ouderlijke, financiële als emotionele aspecten aan bod.
Door de vrijwillige inzet en open dialoog van de betrokken partijen komen we tot een duurzaam en evenwichtig akkoord.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Katrien Maes
Afspraak in mijn kantoor of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulente in Schoten Scheidingsconsulente in Stabroek Scheidingsconsulente in Kapellen Scheidingsconsulente in Brecht Scheidingsconsulente in Schilde Scheidingsconsulente in Wuustwezel Scheidingsconsulente in Antwerpen Scheidingsconsulente in Berendrecht Scheidingsconsulente in Ekeren Scheidingsconsulente in Essen Scheidingsconsulente in Kalmthout Scheidingsconsulente in Brasschaat Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schoten Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Stabroek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kapellen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Brecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schilde Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wuustwezel Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Antwerpen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Berendrecht Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Ekeren Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Essen Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kalmthout Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Brasschaat Scheidingsconsulente in SchotenScheidingsconsulente in SchotenScheidingsconsulente in Schoten


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Katrien

Katrien Maes

Scheidingsconsulente | Familiaal bemiddelaar

Regio Antwerpen Noord

Contacteer Katrien*

*Vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek
*Mogelijke afspraak bij u of bij mij op kantoor


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen