CORONA-Afspraken-Scheidingsconsulenten

Onze regionale consulenten blijven voor u bereikbaar. Tijdens de periode waarin de Corona-maatregelen van kracht zijn werken wij met een aangepaste dienstverlening. U contacteert ons voor de eerste keer? U ben reeds cliënt? In beide gevallen kunnen wij u blijven verder helpen.

*Vrijblijvend advies en eerste kennismakingsgesprekken, gezamenlijke besprekingen van lopende trajecten, bemiddelingsgesprekken etc. kunnen worden georganiseerd via telefoon (conferencecall) of via een videocall (Skype, Zoom, Whereby, Facetime,...). Wij kunnen dit voor u mogelijk maken en de gesprekken voeren met één of meerdere deelnemers tegelijk afhankelijk van de invulling van de gewenste dienstverlening.

U kan uw regionale consulent bereiken via ons contactformulier - KLIK HIER

Familiaal bemiddelaar Marieke Steunenberg

Wanneer mensen tot een echtscheiding besluiten, is dat nooit een lichtzinnige beslissing, maar is daar veelal een heel proces aan vooraf  gegaan. Vaak zijn de partners tijdens dat proces met zichzelf en de ander in een strijd verwikkeld. Dit maakt dat emoties, eerder dan de ratio, gemakkelijk de overhand nemen en dat de belangen van de kinderen, ongewild, op de tweede plaats komen. Wat ouders op dat moment minder gemakkelijk  voor ogen kunnen houden is dat het ouderschap los staat van de partnerrelatie. Men kan als partners van elkaar scheiden, maar men blijft altijd ouder. Op die wijze blijft men ook altijd verbonden met de ex-partner.

Het einde van een relatie, is tevens het einde van een bepaalde levensfase, maar luidt ook het begin van een nieuwe levensfase in. Een ‘moeilijke’ scheiding, met veel strijd en emotionele ontladingen, kan deze nieuwe levensfase hypothekeren, zowel voor de ex-partners als voor de kinderen. Het is van belang om toch samen als ouders trachten de beste keuzes te maken voor de kinderen. De manier waarop deze beslissingen worden genomen en hoe men als ex-partners met elkaar omgaat, zijn vaak bepalend voor de manier waarop men in de toekomst met elkaar en de kinderen zal omgaan. Bemiddeling kan hierin een belangrijke rol spelen. Niet alleen werk je samen, met hulp van een bemiddelaar, een regeling ‘op maat’ uit, maar kan men die regeling op afstemmen op de behoeften van alle leden van het gezinssysteem. Daar waar een advocaat eerder opkomt voor het belang van zijn/haar cliënt en op die manier ook juist (onbedoeld) polariserend kan werken.

Mijn motivatie
Als orthopedagoge ben ik beroepshalve per definitie erg betrokken op de dynamieken die spelen binnen een gezinssysteem. Ik spreek dan ook uit ervaring wanneer ik stel dat niet een scheiding zelf, maar juist de voortdurende strijd tussen ouders, de onzekerheden en vooral ook de veranderingen die dit met zich meebrengt, traumatisch kunnen zijn voor kinderen. Wanneer men dit weet te vermijden en het verwerkingstempo van kinderen kan aanhouden, hoeft men geen negatieve gevolgen van een scheiding te vrezen. Het geeft mij bijzonder veel voldoening om aan dit proces mee te werken en mensen te helpen om samen tot een goed bemiddelingsakkoord te komen, met als motto:  ‘Een goed akkoord vandaag, is ook morgen nog een goed akkoord!’

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

U gaat scheiden, denkt aan scheiden of wenst een bestaande ouderschapsovereenkomst aan te passen?
Graag begeleid ik u als bemiddelaar in de regio Leuven.
De gepaste informatie en gepersonaliseerd advies helpt u en kan veel leed naar de toekomst voorkomen.

Marieke Steunenberg

Afspraak bij u thuis of in Linden

Scheidingsbemiddelaar in Nieuwrode Scheidingsbemiddelaar in Tielt-Winge Scheidingsbemiddelaar in Meensel-Kiezegem Scheidingsbemiddelaar in Leuven Scheidingsbemiddelaar in Kessel-Lo Scheidingsbemiddelaar in Wilsele Scheidingsbemiddelaar in Herent Scheidingsbemiddelaar in Pellenberg Scheidingsbemiddelaar in Holsbeek Scheidingsbemiddelaar in Bertem Scheidingsbemiddelaar in Leefdaal Scheidingsbemiddelaar in Kortenberg Scheidingsbemiddelaar in Erps-Kwerps Scheidingsbemiddelaar in Everberg Scheidingsbemiddelaar in Lubbeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Nieuwrode Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Tielt-Winge Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Meensel-Kiezegem Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Leuven Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kessel-Lo Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Wilsele Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Herent Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Pellenberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Holsbeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bertem Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Leefdaal Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kortenberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Erps-Kwerps Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Everberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lubbeek


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Marieke

Marieke Steunenberg

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

Regio Leuven & Vlaams-Brabant

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen