Familiaal bemiddelaar Meike Pappens

Mijn motivatie en visie als scheidingsbemiddelaar
Het einde van een relatie betekent voor veel mensen het begin van een moeilijke periode. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen over de kinderen, het huis, de zaak, de bezittingen,... Wie gaat waar wonen? Wordt het huis verkocht of kan ik me inkopen? Wat met de kinderen? Hoe red ik het financieel? Wie zal het kind ten laste nemen? Wat met onze gemeenschappelijke aankopen? Waar begin je bij het regelen van een scheiding?

Al deze vragen dringen zich op in een periode die vaak ook emotioneel zeer zwaar is. Je moet afscheid nemen van je gezin en je partner; je voelt je schuldig of kwaad; je bent droevig en bezorgd; je voelt je vermoeidheid. Bovendien moet je over deze beslissingen communiceren met de persoon die je op dat moment eigenlijk het liefst niet onder ogen wil komen.

Motivatie / Visie als relatiebemiddelaar
Het is in die woelige periode, op dat kwetsbaar moment, dat ik je tegemoet wil komen als familiaal bemiddelaar. Ik luister als een neutrale derde partij naar jouw verhaal en naar dat van je (ex) partner. Ik probeer jullie belangen te herkennen en te verwoorden. Ik begeleid jullie in het vinden van een scheiding-op-maat.

Gedurende dit proces kan je terugvallen op mijn psychologische expertise - ik studeerde psychologie in Leuven en vervolledigde mijn opleiding met een doctoraat - en op mijn praktische en juridische kennis (postgraduaat in de familiale bemiddeling aan de faculteit rechten in Leuven). Samen lossen we één voor één al je vragen op en stap voor stap nemen we de beslissingen die het je mogelijk maken opnieuw te starten.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Meike Pappens

Afspraak bij u thuis of in mijn kantoor te Mechelen

Scheidingsbemiddelaar in Duffel Scheidingsbemiddelaar in Rumst Scheidingsbemiddelaar in Boom Scheidingsbemiddelaar in Sint-Katelijne-Waver Scheidingsbemiddelaar in Boortmeerbeek Scheidingsbemiddelaar in Hever Scheidingsbemiddelaar in Putte Scheidingsbemiddelaar in Bonheiden Scheidingsbemiddelaar in Onze-Lieve-Vrouw-Waver Scheidingsbemiddelaar in Kapelle-op-den-Bos Scheidingsbemiddelaar in Heffen Scheidingsbemiddelaar in Hombeek Scheidingsbemiddelaar in Muizen Scheidingsbemiddelaar in Kampenhout Scheidingsbemiddelaar in Zemst Scheidingsbemiddelaar in Hofstade Scheidingsbemiddelaar in Elewijt Scheidingsbemiddelaar in Willebroek Scheidingsbemiddelaar in Mechelen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Duffel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Rumst Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Boom Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Katelijne-Waver Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Boortmeerbeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hever Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Putte Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bonheiden Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Onze-Lieve-Vrouw-Waver Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kapelle-op-den-Bos Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Heffen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hombeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Muizen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kampenhout Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Zemst Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hofstade Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Elewijt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Willebroek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Mechelen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Meike

Meike Pappens

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

Regio Mechelen

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen