CORONA-Afspraken-Scheidingsconsulenten

U kan uw regionale consulent bereiken via ons contactformulier - KLIK HIER of vraag uw gratis ScheidingsGids aan - KLIK HIER

Scheidingsconsulente Rina Beyens

Scheidingsconsulente-bemiddelaar-Rina-Beyens-Westerlo-Heist-op-den-Berg-Herentals

Mijn motivatie en visie als scheidingsconsulent

Van zodra partners besluiten om hun relatie te beëindigen volgt een emotioneel moeilijk proces van afscheid nemen en bouwen aan een nieuwe toekomst, los van elkaar. De verbondenheid en veiligheid die tussen partners en in het gezin aanwezig waren wankelen en maken onzeker. Er moeten ingrijpende beslissingen genomen worden over de toekomst, met een impact voor elke betrokkene. Gezamenlijk dient een duurzame schriftelijke regeling opgemaakt, rekening houdend met ieders belangen. De kans is groot dat emoties hierbij de overhand krijgen en een rationele constructieve oplossing verhinderen. Een objectieve derde kan helpen belemmeringen bespreekbaar te maken en betrokkenen stimuleren om doelgericht tot een gedragen oplossing te komen. Via bemiddeling kiezen partners bewust voor een constructieve dialoog in plaats van strijd, dure en langlopende juridische procedures.

Vanuit mijn eigen ervaring en passie voor constructieve interactie wil ik resultaat- en toekomstgericht koppels ondersteunen om tot een evenwichtige regeling te komen, in het bijzonder ten voordele van zichzelf en hun kinderen. Het bemiddelingsproces sluit nauw aan bij mijn basiswaarden van gelijkwaardigheid, open communicatie, wederzijds respect en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ik ben al enige jaren geboeid door de relationele verhoudingen tussen mensen, hun raakvlakken, verschillen en conflicten. Het geeft mij enorm veel energie om mensen openlijk met elkaar te laten praten en samen te zoeken naar een realistische en door partijen gedragen overeenkomst.

Als professional neem ik, vanuit een empathische houding en met een luisterend oor, elke partij figuurlijk bij de hand en loods jullie doorheen het scheidingstraject “verstandig scheiden”. Met deskundige tools gaan we samen op zoek naar jullie mogelijkheden, noden, bezorgdheden en verwachtingen… Ik begeleid, adviseer en bemiddel waar nodig. Zorg voor de wettelijke vorm, leesbaarheid, documentatie en argumentatie van door jullie, via inspraak en zelfbeschikking, gemaakte afspraken. Na goedkeuring en ondertekening stuur ik jullie dossier naar de bevoegde familierechtbank.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Rina Beyens

Afspraak bij u thuis of in mijn kantoor te Westerlo

Scheidingsconsulent in Westerlo Scheidingsconsulent in Heist op den Berg Scheidingsconsulent in Herentals Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Westerlo Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Heist op den Berg Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Herentals


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitsgarantie is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen voor ieder van hen:

° Minimaal 25u permanente vorming per jaar
° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Zaakvoerders - Pareto Group

Contacteer Rina

Rina Beyens

Scheidingsconsulente | Familiaal bemiddelaar

Regio Westerlo-Heist o/d Berg-Herentals

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek

Slaagkans

SlaagpercentageJaarlijks gemiddelde sinds 2007

Het gemiddelde slaagpercentage bij vrijwillige bemiddelingen begeleid door de experten uit ons netwerk bedraagt 98%


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - minimaal 25u opleiding per jaar
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
  - duizenden afgewerkte dossiers
 • Het resultaat
  - 98% van onze cliënten bereikt een overeenkomst
  - 75% bereikt deze binnen de 3-10 weken
  - 100% aanvaarding door de familierechtbank
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen