Scheidingsconsulente Rozemie Debouvere

Rozemie-Debouwvere-ScheidingsConsulent-Bemiddelaar-Kortrijk-Ieper

Bij een scheiding of relatiebreuk sta je op een belangrijk kruispunt in je leven. Voor iedereen die erbij betrokken is, kan dit een emotioneel erg belastende periode zijn. Toch vragen ook allerlei praktische, financiële en materiële afspraken met een zekere ‘dringendheid’ bijzondere aandacht, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Niet onlogisch toch dat je in die fase door de bomen even het bos niet meer ziet? Vaak is het nét dan een uitdaging om de communicatie niet te verliezen en niet in ‘strijd’ te gaan, al dan niet met de steun van onze achterban. Het gevolg? Dure, aanslepende procedures waar jullie zelf geen controle meer over hebben en waarbij een ‘derde’ beslist over jullie toekomst.

Net daarom geloof ik zo sterk in bemiddeling. Een bemiddelaar oordeelt niet, geeft geen advies en beslist niet in jullie plaats. Neen, als bemiddelaar begeleid ik jullie naar een regeling die voor beiden goed aanvoelt, vanuit een neutrale houding, luisterend om te begrijpen, helpend waar wenselijk, op zoek naar een duurzame regeling.

Als een partnerrelatie stopt, blijven jullie beiden volwaardig ouder van jullie kind(eren). Daarom ligt de focus ook op hoe jullie in de toekomst ‘anders’ zullen communiceren met elkaar, altijd met aandacht voor het belang van jullie kinderen.
Bemiddeling is een vrijwillige, maar vooral een positieve keuze!

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle gevallen is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Graag ontvang ik u in mijn kantoor te geluwe of een andere geschikte vergaderplaats.

Rozemie Debouvere

Scheidingsconsulent in Kortrijk Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kortrijk Scheidingsconsulent in Ieper Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Ieper Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Veurne Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in De Panne


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Rozemie

Rozemie Debouvere

Scheidingsconsulente | Familiaal bemiddelaar

Regio Kortrijk-Ieper-Veurne-De Panne

 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen