Familiaal bemiddelaar Sofie Claes
Scheidingsconsulente te Lommel

Mijn voldoening haal ik uit het idee dat ik mensen begeleid in hun scheidingsproces, een proces dat toewerkt naar een eindpunt, maar waar dat eindpunt ook meteen een beginpunt vormt in hun verdere leven. Ondanks deze moeilijke en emotionele fase in hun leven, help je mensen mee vorm te geven aan de kansen en mogelijkheden in hun toekomst. Mijn uitgangspunt is dat het leven moet blijven en nooit overleven mag worden.

Mijn ervaring als bemiddelaar heeft me geleerd dat een scheidingsproces vergelijkbaar is met een rouwproces. Dat is een proces dat gekenmerkt wordt door verschillende fases. Een scheiding is een beslissing van 2 mensen, maar uit de praktijk blijkt dat er vaak een 1ste beslisser en een 2de beslisser/ moet gedwongen volgen, is.
Essentieel bij een scheidingsproces is de start, met name de scheidingsmelding. De 2de beslisser moet begrijpen 'waarom'. Anders wordt dit onbegrip verrekend op andere vlakken, zoals de kinderen, het geld, het huis,... . De 2de beslisser moet de kans en de tijd krijgen om de verschillende fases (verdriet, kwaadheid, ontkenning, onderhandeling en uiteindelijk aanvaarding) te doorlopen. Hij/zij moet zelf kunnen vaststellen dat hun relatie voorbij is. Pas nadat dit correct gebeurd is, zijn koppels in staat tot dialoog, staan ze open om na te denken over ieders belang en zijn ze bereid mee te werken aan een constructieve oplossing. Een ideaal eindpunt in het scheidingsproces is de aanvaarding van de echtscheiding en perspectief hebben op een nieuwe toekomst.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Sofie Claes

Afspraak in mijn kantoor te Lommel of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsbemiddelaar in Bree Scheidingsbemiddelaar in Overpelt Scheidingsbemiddelaar in Neerpelt Scheidingsbemiddelaar in Hamont-Achel Scheidingsbemiddelaar in Bocholt Scheidingsbemiddelaar in Peer Scheidingsbemiddelaar in Kinrooi Scheidingsbemiddelaar in Opglabbeek Scheidingsbemiddelaar in Meeuwen-Gruitrode Scheidingsbemiddelaar in Maaseik Scheidingsbemiddelaar in Hasselt Scheidingsbemiddelaar in Kuringen Scheidingsbemiddelaar in Zonhoven Scheidingsbemiddelaar in Houthalen-Helchteren Scheidingsbemiddelaar in Heusden-Zolder Scheidingsbemiddelaar in Kermt Scheidingsbemiddelaar in Stevoort Scheidingsbemiddelaar in Mol Scheidingsbemiddelaar in Ham Scheidingsbemiddelaar in Dessel Scheidingsbemiddelaar in Olmen Scheidingsbemiddelaar in Hechtel-Eksel Scheidingsbemiddelaar in Eksel Scheidingsbemiddelaar in Leopoldsburg Scheidingsbemiddelaar in Heppen Scheidingsbemiddelaar in Balen Scheidingsbemiddelaar in Geel Scheidingsbemiddelaar in Beringen Scheidingsbemiddelaar in Meerhout Scheidingsbemiddelaar in Beverlo Scheidingsbemiddelaar in Koersel Scheidingsbemiddelaar in Lommel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bree Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Overpelt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Neerpelt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hamont-Achel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bocholt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Peer Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kinrooi Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Opglabbeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Meeuwen-Gruitrode Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Maaseik Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hasselt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kuringen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Zonhoven Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Houthalen-Helchteren Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Heusden-Zolder Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Kermt Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Stevoort Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Mol Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Ham Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Dessel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Olmen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Hechtel-Eksel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Eksel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Leopoldsburg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Heppen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Balen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Geel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Beringen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Meerhout Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Beverlo Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Koersel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lommel

Contacteer Sofie

Sofie Claes

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulente

 Regio Limburg / Kantoor Lommel
 

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group