Familiaal bemiddelaar Tom Van Herreweghe
Scheidingsconsulent regio Aalst

Mijn motivatie en visie als scheidingsconsulent

Scheiden vergt pijnlijke beslissingen. Scheiden is vaak een bijzonder moeilijk, emotioneel en overdonderend proces. Een relatie die ooit begon als een sprookje met de bedoeling nooit te stoppen, komt nu toch tot een einde. Velen ervaren dit als een ernstig moment van persoonlijk falen.

Maar het is tegelijkertijd ook een moment van groeikansen, kansen tot vergeven, kansen tot hernieuwd wederzijds respect en, hoe moeilijk ook, kansen tot dankbaarheid om elkaar en om wat was en samen werd opgebouwd. Het biedt vooral ook uitzicht op een nieuw leven dat ook aan de ex- partner wordt gegund. Het biedt zoveel wederzijdse kansen en groeimogelijkheden. Vaak wordt dit alles in de ‘emotie van het eerste moment’ vertroebeld en vergeten.

Mensen dragen zoveel goeds en zoveel potentieel in zich en zijn vaak veel veerkrachtiger dan ze zelf beseffen.

Vanuit mijn jarenlange kennis, gedrevenheid en ervaring wil ik hiermee aan de slag en wil ik er zijn op dit cruciale moment binnen de relatie : als luisterend oor, als behartiger van de belangen van álle betrokken partijen, als objectieve en te vertrouwen gesprekspartner voor béide partners die – in overleg en zonder vechtprocedure – uit hun relatie willen stappen. Samen maken jullie gedragen, maar toch ook afdwingbare afspraken voor een nieuwe toekomst en die van de mogelijke kinderen. Als bemiddelaar zie ik het als mijn roeping een veilige en vertrouwelijke omgeving te creëren waarin dit mogelijk is.

Als professioneel vertrouwenspersoon voor beide partijen leid ik de gesprekken in goede banen, behartig ik de belangen van alle betrokken partijen, informeer deskundig over de te regelen kwesties en zie toe op het tot stand komen van een gedragen en evenwichtige scheidingsovereenkomst die ik ook redigeer en na goedkeuring door beide partners voorleg aan de rechtbank.

Het is goed te weten dat je bij dit moeilijke proces 100% kan rekenen en terugvallen op een deskundige professional die jullie beiden evenwaardig ondersteunt. U kan op me rekenen.”

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Tom Van Herreweghe

Afspraak in mijn kantoor te Aalst of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsconsulent in Schepdaal Scheidingsconsulent in Asse Scheidingsconsulent in Relegem Scheidingsconsulent in Ternat Scheidingsconsulent in Wambeek Scheidingsconsulent in Sint-Katherina-Lombeek Scheidingsconsulent in Roosdaal Scheidingsconsulent in Borchtlombeek Scheidingsconsulent in Liedekerke Scheidingsconsulent in Affligem Scheidingsconsulent in Aalst Scheidingsconsulent in Gijzegem Scheidingsconsulent in Baardegem Scheidingsconsulent in Erembodegem (Aalst) Scheidingsconsulent in Lede Scheidingsconsulent in Pollare Scheidingsconsulent in Meerbeke Scheidingsconsulent in Neigem Scheidingsconsulent in Aspelare Scheidingsconsulent in Outer Scheidingsconsulent in Erpe-Mere Scheidingsconsulent in Haaltert Scheidingsconsulent in Kerksken Scheidingsconsulent in Denderleeuw Scheidingsconsulent in Iddergem Scheidingsconsulent in Welle Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Schepdaal Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Asse Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Relegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Ternat Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Wambeek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Sint-Katherina-Lombeek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Roosdaal Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Borchtlombeek Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Liedekerke Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Affligem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Aalst Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Gijzegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Baardegem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Erembodegem (Aalst) Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Lede Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Pollare Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Meerbeke Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Neigem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Aspelare Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Outer Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Erpe-Mere Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Haaltert Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Kerksken Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Denderleeuw Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Iddergem Begeleiding bij scheiding - echtscheiding in Welle

Contacteer Tom

Tom Van Herreweghe

Scheidingsconsulent | Familiaal bemiddelaar

 Regio Aalst-Erpe-Mere-Ternat-Denderleeuw

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group