Familiaal bemiddelaar Wim Debraekeleer

Motivatie
Ik wil mensen graag helpen en ik geloof dat het nog beter is wanneer mensen zichzelf kunnen helpen.
Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik merk dat mijn bijdrage anderen helpt om voor zichzelf een betere toekomst uit te bouwen. Zo werk ik mee aan een betere leefwereld voor de mensen om mij heen.

Visie en methodiek
Ik geloof dat mensen goede bedoelingen hebben en dat het af en toe kan misgaan. Daarom ga ik ervan uit dat mensen ook bereid zijn om hun problemen op een redelijke manier op te lossen. Door de focus te verleggen van wat misgaat naar hoe het in de toekomst anders kan, komen de oplossingen binnen jullie bereik.

Als bemiddelaar kies ik partij voor jullie allebei: ik blijf niet afzijdig maar ben juist betrokken en wil dat elk van jullie de best mogelijke oplossing bekomt. Bovendien wil ik ook dat andere betrokken partijen zoals de kinderen het goed hebben.

Het blijft toch steeds een prioriteit in een moeilijke situatie om zo snel mogelijk tot een duurzame en toekomstgerichte oplossing te komen. Er is een probleem, en dat probleem wordt best opgelost. Met mijn pragmatische aanpak wil ik zorgen dat jullie geholpen worden met jullie probleem. Ik maak gebruik van bijzondere gesprekstechnieken om jullie bij te staan bij het vinden van een gepaste oplossing op jullie maat.

Een moeilijke situatie is volgens mij een ideale gelegenheid om iets bij te leren. Wanneer de communicatie moeilijk gaat, verlies je al eens uit het oog waar het echt om draait. Dan is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om te achterhalen wat je wil en hoe je dit het beste kan verwoorden zodat de boodschap ook aankomt. Je kan immers niet komen tot een evenwichtig akkoord dat de belangen van jullie beiden behartigt als jullie niet eerst allebei duidelijk kunnen maken wat jullie belangrijk vinden. Zo doen jullie tijdens de bemiddeling ervaring op met het onderzoeken en formuleren van wat jullie echt willen. Deze ervaring kan elk van jullie in de toekomst helpen in gelijkaardige situaties. Zo kunnen jullie bepaalde conflicten voorkomen, wat toch altijd beter is dan ze te moeten oplossen.

Ik ben ervan overtuigd dat een bemiddelde oplossing in onderling overleg steeds beter is dan een opgelegde oplossing via de juridische weg. Bij een overleg hou je zelf de controle over wat wordt beslist en blijf je weg uit het strijdgewoel waarin een juridische aanpak vaak verandert.

Het scheidingstraject
Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om het scheidingstraject via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Wim Debraekeleer

Afspraak in mijn kantoor te Rebecq of een andere geschikte vergaderplaats.

Scheidingsbemiddelaar in Herne Scheidingsbemiddelaar in Sint-Pieters-Kapelle Scheidingsbemiddelaar in Bever Scheidingsbemiddelaar in Halle Scheidingsbemiddelaar in Buizingen Scheidingsbemiddelaar in Lembeek Scheidingsbemiddelaar in Ukkel Scheidingsbemiddelaar in Vorst Scheidingsbemiddelaar in Sint-Pieters-Leeuw Scheidingsbemiddelaar in Ruisbroek Scheidingsbemiddelaar in Vlezenbeek Scheidingsbemiddelaar in Drogenbos Scheidingsbemiddelaar in Lot Scheidingsbemiddelaar in Lennik Scheidingsbemiddelaar in Linkebeek Scheidingsbemiddelaar in Sint-Genesius-Rode Scheidingsbemiddelaar in Beersel Scheidingsbemiddelaar in Alsemberg Scheidingsbemiddelaar in Dworp Scheidingsbemiddelaar in Huizingen Scheidingsbemiddelaar in Pepingen Scheidingsbemiddelaar in Elingen Scheidingsbemiddelaar in Beert Scheidingsbemiddelaar in Bellingen Scheidingsbemiddelaar in Gooik Scheidingsbemiddelaar in Rebecq Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Herne Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Pieters-Kapelle Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bever Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Halle Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Buizingen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lembeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Ukkel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Vorst Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Pieters-Leeuw Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Ruisbroek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Vlezenbeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Drogenbos Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lot Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Lennik Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Linkebeek Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Sint-Genesius-Rode Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Beersel Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Alsemberg Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Dworp Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Huizingen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Pepingen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Elingen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Beert Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Bellingen Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Gooik Bemiddeling bij scheiding - echtscheiding in Rebecq


Kwaliteitsgarantie

Onze kwaliteitswaarborg is een onderdeel en engagement in de dienstenovereenkomst die u met ons aangaat. Ons streefdoel is 100% klantentevredenheid. Al onze bemiddelaars zijn ervaren professionals met een doorgedreven gespecialiseerde opleiding en een ruime praktijkervaring.

Wij garanderen:

° 24x7x365 open communicatielijn met onze studiedienst
° Onbeperkt toegang tot ons netwerk van notarissen, advocaten, boekhouders, psychologen, therapeuten,...
° Gepersonaliseerde, pragmatische en zorgzame aanpak
° Lees meer over onze waarborgen en voordelen

Wanneer u voor ons kiest geeft u uw begeleidingstraject in ervaren, professionele en zorgzame handen.

Dirk Slootmans & Lawrence Steeman I Bestuurders - Pareto Group

Contacteer Wim

Wim Debraekeleer

Familiaal bemiddelaar I ScheidingsConsulent

Regio Brussel - Halle - Lennik 
  

BEL MIJ*

*vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek


ScheidingsConsulenten

Ons aanbod:

 • Eén contactpersoon
 • Persoonlijke begeleiding, info & advies
 • Begeleiding door ervaren consulenten
 • Vaste prijs voor het ganse traject >>
 • Kennis en ervaring
  - gecentraliseerde kennisdatabank
  - toegang tot een netwerk van specialisten
  - gestructureerde & pragmatische aanpak
 • Professionele rekenmodellen ter ondersteuning
  - kosten en onderhoudsbijdrage kinderen >>
  - vereffening en verdeling woning >>
 • Gratis voorbereiding
  - scheidingsovereenkomst >>
  - ouderschapsovereenkomst >>

De ScheidingsConsulenten, sinds 2007 dé referentie voor scheidingsbemiddeling in Vlaanderen