NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Algoritme om in te schatten

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Algoritme om in te schatten of je je huwelijk kan redden?

Het is geen geheim dat algoritmes, gebaseerd op big data een steeds belangrijkere rol spelen in ons dagelijks leven. Zo melden HR-specialisten dat het beoordelen van CV’s en de daaruit voortvloeiende beslissing om kandidaten al dan niet uit te nodigen voor een gesprek steeds vaker aan algoritmes zal worden overgelaten

 

Het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat algoritmes ook hun opwachting maken rond thema’s die te maken hebben met huwelijken en relaties. Onderzoekers van de University of Southern California hebben er één ontwikkeld dat aan de hand van de toon die koppels in hun gesprekken voeren kan voorspellen of ze hun huwelijk al dan niet zullen kunnen redden.

 

Het algoritme is al uitvoerig getest en bleek in 79% van de gevallen correcte voorspellingen te maken, een cijfer dat net iets hoger ligt dan de 75% accurate voorspellingen op basis van de nota’s van relatietherapeuten. 

 

De onderzoekers namen van 134 koppels die in relatietherapie gingen de gesprekken op en gebruikten spraaktechnologie om het volume, de toon en de stembevingen in detail te bestuderen.  Die details en patronen werden dan vergeleken met wat de betrokken koppels antwoordden op de vraag of hun huwelijk verbeterd of verslechterd was.

 

Volgens de onderzoekers zou het algoritme een wetenschappelijke tool kunnen worden die therapeuten helpt om gepersonaliseerde sessies uit te werken, die de kans op het redden van het huwelijk of van de relatie moeten verhogen.   De onderzoekers willen de accuraatheid van het algoritme nog verbeteren door het ook rekening te laten houden met de lichaamstaal van de betrokken koppels. 

 Comments are closed.