NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | De keuze van een nieuwe part

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

De keuze van een nieuwe partner na de scheiding is ook belangrijk voor je beroepsleven

Als je aan het scheiden bent, bestaat de kans dat je niet onmiddellijk aan een nieuwe partner denkt, tenzij de scheiding natuurlijk het gevolg is van het feit dat je met een andere partner door het leven wil gaan. Hoe dan ook is het niet onbelangrijk om eens stil te staan bij de impact die je nieuwe partner kan hebben op je verdere leven en je carrière.

De Amerikaanse professoren Brittany Solomon en Joshua Jackson van de universiteit van Saint-Louis, in de staat Missouri hebben daar recent een interessant onderzoeksrapport over gepubliceerd. Daarin staat duidelijk dat het succes dat je in beroepsleven hebt niet alleen afhangt van jezelf maar ook van de persoonlijkheid van je partner.

De twee professoren komen tot de conclusie dat je meer verdient, meer kans hebt op promoties en een grotere tevredenheid zal bereiken over je job naarmate je partner “gewetensvoller” is.

De vraag is dan natuurlijk wat ze bedoelen met “gewetensvoller”. Ze zijn tot die term gekomen na een zeer doorgedreven persoonlijkheidstest die onder meer aangeeft hoe sterk het vertrouwen is dat partners in elkaar hebben. De twee professoren hebben op een wetenschappelijke manier onderbouwd wat we eigenlijk allemaal intuïtief ook weten: als het goed gaat in je relatie is dat de beste manier om ook sterk te presteren in je job. En ze geven ook aan dat het eerlijk verdelen van de huiselijke taken een steeds belangrijker element is om tot een sterke relatie te komen.

Voorts is het niet alleen zo dat de persoonlijkheid je partner niet alleen belangrijk is voor je carrière, maar dat ook het omgekeerde waar is. Want als je scoort in je beroepsleven, wek je ook de interesse van andere potentiële partners, wat dan thuis weer voor spanningen kan zorgen, zeker als je partner minder belang hecht aan carrière. En iedereen weet ook dat bijvoorbeeld een ontslag of een faillissement enorme gevolgen kunnen hebben voor je relatie.

Het komt er volgens de onderzoekers op aan je goed bewust te zijn van de sterke correlatie tussen je professionele leven en je relatie. En om ervoor te zorgen dat in beide het evenwicht goed wordt bewaard.Comments are closed.