NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Drie manieren om geld te bes

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Drie manieren om geld te besparen bij een scheiding!

Een scheiding is een beetje te vergelijken met een aardbeving die alles wat een rots in de branding leek te zijn, op losse schroeven zet. Emotioneel, maar ook praktisch. Veel koppels zien met name rond de praktische regelingen en de eventuele financiële gevolgen ervan vaak door het bos de bomen niet meer.  Toch beschikt u, zonder dat u het misschien zelf beseft, over meer mogelijkheden dan u denkt om ervoor te zorgen dat de scheiding niet uitmondt in een regelrechte oorlog met zware financiële gevolgen. We geven drie tips die u veel geld kunnen besparen bij het scheiden.

Pas de salamitechniek toe

In de eerste plaats is het belangrijk dat u probeert om samen met uw partner alle elementen tegen het licht te houden, om op die manier te begrijpen waar de echte geschilpunten na de scheiding liggen. Het is hierbij aangewezen om alles overzichtelijker te maken via de bekende salamitechniek. Als u alles in kleine stukjes snijdt, zult u merken dat problemen die, als ze nog deel uitmaakten van het grote geheel onoverkomelijk leken, eigenlijk redelijk futiel zijn.

Zet uw emoties aan de kant

Maar de kans blijft natuurlijk reëel dat er toch nog geschillen zijn en ook die zult u moeten uitpraten. Dat kan het best als u uw emoties aan de kant schuift en alles rationeel tegen het licht houdt. Uiteraard is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan,  maar er bestaan wel degelijk hulpmiddelen om te proberen de techniek van het opzijschuiven van de emoties onder de knie te krijgen. Als je vreest dat je je te veel door emoties zal laten leiden kan je bijvoorbeeld letterlijk beter eerst even wat afkoelen.

Wie geeft, krijgt

Hoe kwaad mensen die scheiden in eerste instantie ook op elkaar zijn, het blijft een feit dat ze elkaar ooit zo innig liefhadden dat ze besloten om samen door het leven te gaan in goede en kwade dagen. Eigenlijk komt het er vooral op aan dat niet uit het oog te verliezen. Als u zich bij de onderhandelingen over wie wat krijgt, niet te inhalig opstelt, maar eerder genereus bent, is de kans groot dat ook uw ex-partner uiteindelijk niet al te moeilijk zal doen. Ook bij de scheiding kan de liefde nog een beetje van twee kanten komen en dat kan eigenlijk voor beide partijen flink wat geld besparen. Want als beide partners bijvoorbeeld over een aanzienlijk vermogen beschikken, maar toch het onderste uit de kan willen, kan dat voor beiden tot het faillissement leiden. Het zou niet de eerste keer zijn, dat zoiets gebeurt. Probeer de generositeit ook door te trekken naar de kinderen en in de eerste plaats in hun belang te handelen. De best mogelijke toekomst voor uw kinderen is alvast één iets waarover u het met uw ex-partner wellicht nog altijd eens bent. 

Het is mogelijk dat u, als u die drie principes in het achterhoofd houdt, vanuit puur zakelijk oogpunt met wat minder geld tevreden moet zijn, maar u krijgt er een grote dosis gemoedsrust voor in de plaats en dat is beslist ook heel veel waard.

Bereid hier uw dossier gratis voor of download de scheidingsgids.
Comments are closed.