NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Een scheiding kan ook liefde

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Een scheiding kan ook liefde vermenigvuldigen

Scheiden hoeft niet altijd bitter te zijn. Zeker in tijden waarin sprake is van toenemende polarisatie en van diametraal tegenover elkaar staande meningen, waar niemand nog naar de anderen lijkt te luisteren, doet het erg veel deugd om ook af en toe positieve geluiden te horen over een scheiding. Ze bewijzen immers dat een scheiding heus niet altijd op een gevecht in regel moet uitdraaien. Recent zagen wij twee dergelijke voorbeelden voorbijkomen en daarom staan we er graag even bij stil.

De jonge Amerikaanse vader Billy Flynn werd een instant-hit op internet nadat hij op Facebook had gepost wat hij had gedaan om de verjaardag van zijn ex-vrouw te vieren. Hij haalde bloemen en een kaartje en liet zijn kinderen dat aan zijn ex overhandigen. Hij hielp hen ook om ontbijt voor haar te maken. Naar eigen zeggen om aan zijn kinderen te tonen dat respect ook na een scheiding een fundamentele waarde is. Gescheiden volwassenen mogen volgens hem niet in de val trappen hun kinderen slechte voorbeelden te leren rond relaties. Moeilijk is het volgens hem niet: een kwestie van gezond boerenverstand en van een beetje het ego opzij zetten.

Ook een positief geluid liet comédienne en schrijfster Katrijn Van Bouwel horen in een interview met De Morgen Magazine. Toen haar ouders uit elkaar gingen op het ogenblik dat ze aan de middelbare school moest beginnen, zat ze uiteraard met veel vragen. Het feit dat ze zowel van haar beide ouders als van hun respectievelijke nieuwe partners zoveel liefde en aandacht kreeg, had haar echter een zeer warm gevoel gegeven. Al snel na de scheiding bleek dat de liefde zich als het ware had vermenigvuldigd. En daarvoor is volgens haar echt niet zoveel nodig: een bedje van warmte en goede wil om er in de nieuwe situatie het beste van te maken, volstaat.


Comments are closed.