NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Eénvormig rolrecht familierechbank vanaf 1 juni 2015 in voege

Het rolrecht bij de familierechtbank bedraagt vanaf vandaag 1 juni 2015 de som van 100 euro per ingediend dossier. Het rolrecht is een belasting die betaald dient te worden bij het inschrijven van een dossier bij de rechtbank. Dat is de start van de formele echtscheidingsprocedure en een onderdeel van het scheidingstraject.

De hervorming van de tarieven werd aangezwengeld op initiatief van minister Koen Geens. Volgens zijn kabinet is een verhoging gerechtvaardigd omdat de kosten voor de rechtbank de afgelopen jaren exponentiëel gestegen zijn en het rolrecht daarmee niet meer in verhouding staat. De aanpassing zou de tarieven van onze rechtbanken ook aligneren met de tarieven van toepassing in de ons omringende landen.

Wie vorige week een echtscheidingsverzoek met bijhorende akkoorden bij de familierechtbank indiende betaalde nog 60 euro. Vanaf vandaag is dit dus 100 euro.

Voor dossiers die enkele dagen voor 1 juni 2015 ingediend werden dient er, afhankelijk van de rechtbank, dus bijgestort te worden. Bel in geval van twijfel met de Burgerlijke Griffiie van de rechtbank waar uw dossier werd neergelegd.

Lees hier meer over de kostprijs van een echtscheidingstraject - Hoeveel kost mijn scheiding?

Voor meer informatie kan u ook terecht op de website www.familierecht.vlaanderenComments are closed.

BEMIDDELAAR ZOEKEN

98% van de cliënten die een bemiddelaar inschakelt vooraleer naar de rechtbank te stappen, komt tot een evenwichtige scheidingsovereenkomst.
Zoek hier een familiaal bemiddelaar.

   

ZELF VOORBEREIDEN

Wij bieden u de mogelijkheid gratis uw scheidings- of ouderschapsovereenkomst voor te bereiden d.m.v. een gestructureerde vragenlijst online. Zonder verplichtingen.
Start hier uw online voorbereiding.

 

GEZINSBOND

Leden van de Gezinsbond krijgen een korting op onze diensten rond familiale bemiddeling.
Meer info voor leden Gezinsbond

 

KWALITEITSWAARBORG

De bemiddelaars vermeld op dit platform hebben ter bevestiging van onze 'Kwaliteitswaarborg' een kwaliteitscharter ondertekend.