NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Kinderen en het verhaal van de echtscheiding.

Ondanks veel goede wil en het besef dat het voor de kinderen belangrijk is om een scheiding zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, draaien nog altijd veel scheidingen jammer genoeg uit op een vechtscheiding. En dat kan trauma’s veroorzaken bij de kinderen. Om ouders daarvan te doordringen en hen te doen inzien dat ze weer hun ouderrol moeten opnemen en de focus meer moeten leggen op het welzijn van de kinderen, is  het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Limburg onlangs gestart met een nieuw project. Het heet “Kinderen uit de knel!” en is gebaseerd op de principes die we ook bij de scheidingsconsulenten hanteren.

Bij een vechtscheiding komen kinderen in een schrijnende situatie terecht die vaak tot angst en gedragsproblemen leidt. Kinderen kunnen in dat geval ook erg teruggetrokken zijn, beginnen te spijbelen of agressief gedrag vertonen. Het initiatief  “Kinderen uit de knel” wil de strijd rond de scheiding doen afnemen. Dan is het een kwestie van ruimte te maken voor overleg en bemiddeling in functie van het ouderschap, zodat kinderen zich ondanks de veranderde situatie in een veilige omgeving kunnen blijven ontwikkelen. 

Het traject van Kinderen uit de knel loopt in totaal acht maanden waarbij verschillende tussenpauzes zijn voorzien. In Nederland heeft het traject in ieder geval al zijn succes bewezen. Scheidende ouders die in een vechtscheiding zijn terechtgekomen worden er ook door de rechters gedwongen om dit traject te volgen. De ouders moeten daarbij in de rol van hun kinderen kruipen. Verder schrijven ze eerst elk apart hun eigen scheidingsverhaal om nadien tot één verhaal te komen, dat ze aan de kinderen kunnen vertellen. Voor kinderen van gescheiden ouders heeft het een enorm positieve impact als ze één en hetzelfde verhaal horen over een scheiding in plaats van voortdurende verhalen waarin de ene partner de andere probeert zwart te maken.

GOED OM WETEN

Via uw gratis online proefdossier kan u reeds een voorbereiding starten.

Wacht niet te lang om een familiaal bemiddelaar in te schakelen. Bij de scheidingsconsulenten krijgt u 1 contactpersoon die u samen zal begeleiden.
CONTACTEER UW BEMIDDELAAR - KLIK HIERComments are closed.