NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Ruis op de communicatie kan

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Ruis op de communicatie kan relaties ernstig vertroebelen

Als routine de relatie is binnengeslopen bijvoorbeeld en je je afvraagt of er nog wel 'iets' is tussen jullie, kan relatiebemiddeling helpen om een aantal zaken te bekijken en ter sprake te brengen, waar je met zijn tweeên niet toe komt of in slaagt.

De Bond (veertiendaagse gezinskrant van de Gezinsbond) publiceerde een interview met  Marieke Steunenberg (relatieconsulenten.be / scheidingsconsulenten.be). Een extract uit het interview (auteur An Candaele - Gezinsbond). 

Marieke is familiaal bemiddelaar. Het grootste deel van haar werk bestaat uit scheidingsbemiddeling, maar Marieke ziet ook heel wat mogelijkheden weggelegd voor - de veel minder gekende - relatiebemiddeling. Als routine de relatie is binnengeslopen bijvoorbeeld en je je afvraagt of er nog wel 'iets' is tussen jullie, kan relatiebemiddeling helpen om een aantal zaken te bekijken en ter sprake te brengen, waar je met zijn tweeên niet toe komt of in slaagt.

Marieke is klinisch orthopedagoge van opleiding en werkte jarenlang vooral met kinderen met ADHD en autisme. "Ik zat heel vaak in een be­middelingsrol, waarbij ik probeerde de noden van kinderen te verzoenen met die van ouders of scholen", ver­telt ze. "Aangezien (echt)scheidingen lang geen uitzondering meer zijn, kreeg ik daar ook mee te maken bij de gezinnen die ik begeleidde. Een (echt)­scbeiding brengt heel wat teweeg bij een koppel en dat heeft ook een impact op de kinderen. Er is te wei­nig oog voor wat een koppel - en het gezin - dan doormaakt. De zaken contractueel afhandelen en de gemeenschap ontbinden is één iets, maar wat dat met mensen doet, krijgt veel te weinig aandacht. Dat leidt tot onnodig veel bijkomend leed en vechtscheidingen. Zelf ben ik als vijftienjarige getuige geweest van een moeilijke scheiding bij mijn ouders. Ik ben toen alleen gaan wonen, ook al was ik daar eigenlijk te jong voor. Die ervaringen op persoonlijk vlak en vanuit mijn beroep droegen bij tot het voornemen daar ooit iets mee te gaan doen. Toen ik toevallig een bericht zag over de opleiding familiebemid­deling dacht ik: dit is het." 

Download het volledige artikel hier.Comments are closed.