NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Telefacts - Scheiden kost st

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Telefacts - Scheiden kost stukken van mensen

De Telefacts uitzending van vanavond over de kostprijs van een echtscheiding via een advocaat bevestigd de publieke opinie. De makers lieten echter een kans liggen om in het belang van de kijker, naast de notaris en de bemiddelaar ook een prijsgunstig alternatief via Scheiden Online of de vaste traject tarieven van de ScheidingsConsulenten, toe te lichten. 

Goedkoper scheiden via het internet? Jazeker! 

Dat heel wat echtscheidingen maar moeizaam verlopen, lang duren en handen vol geld kosten is algemeen bekend. In sommige gevallen zal naast de tactiek van de advocaten en de verstoorde communicatie tussen de toekomstige ex-partners, ook de complexiteit van de regelingen waaronder de vereffening en verdeling van de gelden en goederen een belangrijke oorzaak zijn van een traag en duur traject. Er zijn echter ook heel wat echtscheidingen waar toekomstige ex-partners bewust kiezen om geen 'vechtscheiding' te starten, afspreken om nog constructief met elkaar te communiceren en een deel van of de gehele voorbereiding in eigen handen te nemen. Zij weten dat hun regelingen op een vrij eenvoudige manier tot stand kunnen komen. Voor mensen in deze situatie is het dan ook helemaal niet nodig om veel geld te betalen om de scheiding administratief te laten afwikkelen. Scheiden is soms juridisch-technisch ingewikkeld maar in vele gevallen is het dat ook helemaal niet.

Wanneer een koppel bereid is om samen via een uitgebreide online vragenlijst hun situatie weer te geven dan kunnen zij reeds vanaf 399€ + 100€ rolrecht hun scheidingsregeling formaliseren via ScheidenOnline.be

Een vaste prijs voor een begeleid scheidingstraject?Absoluut!

In de reportage van Telefacts werd ook voorbijgegaan aan de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs af te spreken voor een bemiddelingstraject. Dat is jammer want het zorgt voor zekerheid bij de cliënten die zich daardoor beter kunnen voorbereiden op de andere financiële bekommernissen van na de scheiding. Wie zich laat begeleiden door een regionale bemiddelaar-scheidingsconsulent van de ScheidingsConsulenten kan dus de kosten onder controle houden. Wij bieden namelijk een vaste prijs aan voor de begeleiding van een dossier. Zo zijn er geen verrassingen achteraf. Het tarief voor een specifieke traject hangt af van de complexiteit van de scheiding. Wij geven u graag gepersonaliseerd advies en een vaste prijs nadat u een korte vragenlijst heeft ingevuld.

Gepersonaliseerd adviesComments are closed.