NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Valentijn hoeft niet pijnlij

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Valentijn hoeft niet pijnlijk te zijn omdat je gescheiden bent

Elk jaar duiken in deze periode in de media verhalen op van singles – en dus ook mensen die gescheiden zijn - die  het rond Valentijn extra moeilijk hebben omdat ze geen liefdespartner (meer hebben). Zo zou de woordcombinatie “Valentijn – gescheiden” in de week voor 14 februari heel vaak worden ingetikt op Google.

Maar het is niet omdat alle restaurants met Valentijsmenu’s uitpakken en omdat alle etalages versierd zijn met rode hartjes dat je als gescheiden persoon  alles negatief moet zien. We zetten enkele punten op een rijtje om ook alsnog ook in deze periode het leven door een roze bril te zien.

Geen relatie is beter dan een slechte relatie

Met Valentijn lijkt alles misschien wel rozengeur en maneschijn voor wie zijn voeten op restaurant onder tafel schuift, maar voor niet alle koppels die Valentijn vieren is de toestand even rooskleurig. Misschien herinner je je nog dat je aan de Valentijsgekte meedeed en dat het in je relatie ook al niet meer boterde. Voor buitenstaanders moet het toen ook geleken hebben alsof alles koek en ei was tussen jou en je partner, terwijl dat al niet meer zo was. Ondanks alle lieve woordjes rond Valentijn zijn perfecte liefdesrelaties ver te zoeken.

Er zijn stilaan even veel mensen zonder partner als met partner.

Het aantal singles blijft in de westerse landen tegen strak tempo toenemen. Volgens de Nederlandse trendwatcher Adjiejd Bakas zal tegen 2050  zo’n 60% van de Italianen geen ouders, broers of zussen, ooms of tantes meer hebben. Dat mag dan nog ver weg lijken, de trend is onmiskenbaar al bezig. Hoeft dat ook te betekenen dat mensen echt eenzaam zijn? Zeker niet! Er zijn steeds meer factoren die erop wijzen dat mensen zich weer gaan organiseren in woongroepen. Cohousing met huizen voor getrouwde stellen, jongeren, ouderen en singles wordt een trend.  Het is niet omdat je gescheiden bent dat de eenzaamheid om de hoek hoeft te loeren.

Je kan het alleen zijn ook anders interpreteren

Als je een relatie hebt, dan lijken veel dingen van zelfsprekend, maar je wordt zeker ook geconfronteerd met beperkingen. Als je weer alleen bent, heb je meer mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, om nieuwe dingen te ontdekken en kan je weer je leergierigheid en je zin in experimenteren volop benutten.Comments are closed.