NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Vijf dingen om op te letten als je een scheiding voelt aankomen!

Als je voelt dat je huwelijk op de klippen loopt, dan gebeurt meestal niet plotseling, het is iets wat je eigenlijk ziet en voelt aankomen. Als je in deze situatie zit, is het aangewezen een aantal belangrijke stappen te zetten. Een overzicht.  

1. Raadpleeg een scheidingsconsulent

Bij bijna alle scheidingen valt het op dat de partners eigenlijk te lang hebben gewacht om zich samen te laten informeren. Een scheiding is een nieuwe situatie en één waar je eigenlijk geen rekening mee hield toen je trouwde. Daarom is het van belang om van een neutraal iemand te horen wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken en waarop je, naargelang van jouw specifieke situatie precies op moet letten.

2. Verzamel en bewaar financiële informatie

De ervaring leert jammer genoeg dat niet alle ex-partners het beste met je voor hebben. Je kan in dit geval dus niet zomaar uitgaan van de goedheid van de mens. Meer dan eens gebeurt het dat een partner, inspelend op het feit dat jij misschien wat slordig bent, probeert financieel voordeel te halen. Daarom is het aangewezen om financiële stukken goed te verzamelen en te archiveren. Niet om te vechten, maar gewoon om over de juiste cijfers te beschikken bij de onvermijdelijke discussies.

3. Verberg geen geld

Geld achterhouden of verbergen is geen goed idee. Als blijkt dat je dat toch hebt gedaan, kan het als een boomerang in je gezicht terugkeren.

4. Maak je ex-partner niet zwart bij kinderen of vrienden

Het is verleidelijk om in de moeilijke periode van je scheiding of in de periode die eraan voorafgaat tegenover vrienden of kinderen te wijzen op de tekortkomingen van je partner die je huwelijk hebben doen stranden. Doe dat echter niet. Elke psycholoog kan je vertellen dat je daarmee misschien tijdelijk wel de kinderen voor jou wint, maar dat ze er op een gegeven ogenblik toch achter komen dat je daarmee je boekje te buiten gaat, en dat je gewezen partner echt ook wel zijn of haar goede kanten heeft. Kinderen zijn van nature heel loyaal en vinden het hartverscheurend om een keuze te moeten maken tussen hun ouders. Alleen jij en je ex-partner kunnen er voor zorgen dat kinderen niet hoeven te kiezen.

5. Waak over je geestelijke gezondheid. 

Een scheiding is hard en kan zelfs keihard zijn. Maar toch zal je er door moeten. In een dergelijke situatie is het erg belangrijk om daarover te kunnen spreken. Als je daarvoor niet bij vrienden terechtkan, zoek je best professionele hulp. Je moet je daar niet voor schamen. Integendeel, want zo bewijs je aan jezelf, je ex en eventueel je kinderen dat je als gevolg van de scheiding door een moeilijk proces gaat, maar dat je er toch veel voor over hebt om je mentaal niet uit je evenwicht te laten brengen.  

 Comments are closed.