Plusouder in een nieuw samengesteld gezin

Overzicht scheidingsinfo

Leven in een nieuw samengesteld gezin.
Je wist waar je aan begon ...

Nieuw samengestelde gezinnen zijn steeds meer een maatschappelijk gegeven. Een nieuw ‘plus-gezin’ kan erg verrijkend zijn voor wie er deel van uitmaakt maar kan evenzeer heel wat spanningen met zich meebrengen.

Wie na een scheiding aan een nieuwe relatie begint met een partner die al kinderen heeft weet niet hoe zwaar de scheiding nog op de nieuwe relatie zal wegen. Anja Pairoux schreef over haar eigen ervaring een boek - "je wist waar je aan begon" - voor stiefouders. Om hen duidelijk te maken dat ze zelf niet zo slecht zijn als het stereotype, en om hen te tonen welke rol ze kunnen spelen in een gezin. Want daar bestaan nog veel te veel taboes rond in onze maatschappij. Het is tijd om die te doorbreken.

Ondervindt u zelf problemen in uw nieuwe gezinssituatie of wenst u deze juist te voorkomen?
Op www.PlusOuderConsulenten.be leest u meer over


De plusouder / stiefouder coach

"Je wist waar je aan begon" is de titel van het boek dat het taboe over stiefouders of "plusouders" wil doorbreken. Een plusoudercoach kan het nieuw samengesteld gezin daarbij helpen. Bekijk het Eén Journaal nieuwsitem hieronder. U kan het boek hier bestellen.

Probleem met de scheidingsovereenkomst?

Zelfs wanneer ouders met de beste intenties een scheidingsregeling in onderling akkoord maken, kunnen er in de toekomst toch problemen opduiken. Ook in het geval van een overduidelijk vonnis kan het zijn dat de afspraken systematisch niet worden nageleefd o.a. rond de verblijfs- of kostenregeling kinderen of de alimentatie ex-partner.

Lees meer