NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Een scheiding hoeft niet alt

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Een scheiding hoeft niet altijd definitief te zijn

Het gebeurt niet zo vaak, maar af en toe lees je toch dat mensen die eerder scheidden weer bij elkaar komen. Dan hoeven ze niet noodzakelijk opnieuw te trouwen zoals Richard Burton en Elisabeth Taylor indertijd op spraakmakende manier deden, maar dan kunnen ze toch opnieuw samen het geluk vinden. Recent lazen we toch ook dat televisiefiguur Steven Van Herreweghe, nadat hij was weggegaan bij de moeder van zijn kinderen, nu terug met haar samen is. En de vriendin van Gert Verhulst vergaf hem ook zijn “zijsprongetjes” met onder meer Josje Huisman.

Is een terugkeer naar de partner van wie je gescheiden bent ook voor jou een optie? Dat hangt natuurlijk van de omstandigheden af. Is het je partner die een einde aan je huwelijk heeft gemaakt en die met hangende pootjes terug wil keren en ben je bereid dat te aanvaarden, dan kunnen jullie voorzichtig weer aan jullie relatie werken. Hetzelfde geldt als jij zelf terug wil naar je partner en hem of haar kan overtuigen het nog een keer samen te proberen.

Om dat te doen werken, is wellicht veel geduld nodig, maar het is niet onmogelijk. Het kan ook dat jullie allebei beseffen dat vooral externe omstandigheden aan de basis hebben gelegen van jullie breuk en dat die externe omstandigheden in de periode dat jullie uit elkaar waren, eigenlijk verdwenen zijn. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een moeilijke relatie met de schoonouders of het feit dat één van de partners voor zijn of haar werk voorturend naar het buitenland moest. Als de schoonouders ondertussen overleden zijn of als de werkomstandigheden veranderd zijn, bestaat de mogelijkheid dat wat jullie oorspronkelijk in elkaars armen heeft gedreven nog altijd werkt.

Wat vooral belangrijk is bij het opnieuw bij elkaar komen na een echtscheiding is het opbouwen van de vertrouwensband. Soms kan dat een pijnlijk proces zijn, maar soms ook kan dit juist bijzonder boeiend zijn en alle herinneringen aan de eerste verliefdheid doen terugkomen. Het kan echt een frisse start zijn, maar door de ervaring die jullie met elkaar al hebben gehad, blijft natuurlijk de vraag of het nu wel zal lukken. En die zorgt ervoor dat meteen hertrouwen er niet meteen in zit, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het belangrijkste om te onthouden is dat het weliswaar niet zo vaak voorkomt dat partners na een scheiding weer bij elkaar komen, maar dat je het ook niet hoeft uit te sluiten en dat er inderdaad voorbeelden zijn van mensen die eerst uit elkaar zijn gegaan en later toch weer samen gelukkig zijn geworden.Comments are closed.