NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Een scheiding is de start va

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Een scheiding is de start van een nieuw leven

Ik was in september een aandachtige luisteraar van het initiatief #Bel10 op radio één. De nationale zender had tien groepen van tien burgers uitgenodigd om het over verschillende thema’s te hebben en om vanuit hun onderlinge gesprekken beleidsvoorstellen te formuleren voor de politici.

Bij het thema wendbaar en werkbaar werk, viel op dat heel veel mensen de behoefte voelen om na vijftien of twintig jaar eens iets totaal anders te gaan doen dan ze tot dan toe in hun professionele leven hadden gedaan. Zo hoorde ik het verhaal van een ambtenaar die schaapherder was geworden.

Wie in een moeilijke scheiding zit, kan die misschien relativeren door eraan te denken dat de behoefte aan verandering nu eenmaal in de mens zit ingebakken. Dus wellicht ook de behoefte aan de verandering van partner. Anderzijds hebben mensen ook een natuurlijke weerstand tegen verandering en hebben ze, voor het altaar of in het stadhuis, beloofd om bij elkaar te blijven.

Daarom blijft een scheiding pijnlijk wringen. Maar het is dus ook mogelijk om ze te zien als het einde van een bepaald hoofdstuk in het leven, waarna het tijd is om aan een nieuw te beginnen. Ruzies en spanningen vallen weg en er gaat een nieuwe wereld die vrijheid heet, open. Het leven na een scheiding zou er dan wel eens beter op kunnen worden. Veel beter zelfs.

De scherven van een scheiding kunnen dus ook geluk brengen. Voorwaarde daarvoor is dat je de balans opmaakt en wellicht zal je daardoor beseffen dat je verdriet je wellicht de toekomst minder rooskleurig doet inzien dan ze is. Belangrijk is ook dat je probeert om niet alles in je eentje te verkroppen, maar uitzoekt bij welke je vrienden je echt terechtkan om één en ander door te spreken en om je nieuwe plannen te bespreken.  Als je in jezelf blijft geloven, en jezelf niet laat gaan, kunnen mooie momenten van een nieuw leven aanbreken.

Bij www.scheidingsconsulenten.be  hebben we alvast al tal van mensen na een scheiding opnieuw zien openbloeien. Ze vonden de nieuwe uitdaging of de vernieuwing waar mensen, zoals bleek uit #Bel10 op professioneel vlak in veel gevallen toch al naar op zoek zijn.

     

 

 


Comments are closed.