NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Gescheiden en toch aan één z

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Gescheiden en toch aan één zeel trekken

De knoop is doorgehakt: je gaat scheiden. Maar uiteraard wil je dat op een zo goed mogelijke manier doen. Voor jou, je ex-partner en de kinderen. Libelle interviewde Familiaal bemiddelaar Isabelle Dewinkeler (ScheidingsConsulenten.be) over dit thema. Een extract uit het artikel.

"Eén op de vier gescheiden ouders communiceert nauwelijks of niet meer. Co-ouderschap en een week-om-week-regeling zijn niet altijd zaligmakend, kinderen moeten meer inspraak krijgen als mama en papa uit elkaar gaan ... Rond echtscheidingen en hoe je ze het beste regelt -niet in het minst voor de kinderen -is er de jongste tijd nogal wat te doen. Dat het een moeilijke kwestie blijft, is niet verwonderlijk, want als je uit elkaar gaat en kinderen hebt, moet je veel beslissingen nemen, net op een moment dat je misschien liever even niet meer met elkaar zou willen praten. Wij gingen aankloppen bij scheidings-en ouderschapsconsulente Isabelle Dewinkeler en vroegen haar hoe je het bij een scheiding nu het beste aanpakt. 

Isabelle: "Er vallen weleens harde woorden tijdens een bemidde­lingsgesprek, maar vaak is er diep vanbinnen toch nog een basis­ laagje liefde en respect tussen twee mensen die beslissen om uit elkaar te gaan. Met dat laagje ga ik verder om samen beslissingen te nemen voor hen en hun kinderen, tot we tot een goede EOT komen waarop iedereen kan terugvallen." 

Een EOT, wat is dat precies?

Isabelle: "EOT staat voor Echtscheiding met Onderlinge Toestem­ming. In dat document staan niet alleen de afspraken over de ver­deling van de roerende en onroerende bezittingen, maar ook alles over de verblijfsregeling van de kinderen, de onkosten enzovoort. Dat is vaak ingewikkelder dan het lijkt. Soms staat er: 'Op kerst­avond worden de kinderen om 16 uur afgezet bij de papa.' Maar hoe gebeurt dat dan precies? Zet je je kinderen af aan de deur? Kom je even binnen, drink je samen een kop koffie? Sommige ex-partners staan daar emotioneel verder in dan andere. Want hoe duidelijk de afspraken ook vermeld worden, de manier waarop je daarmee en met elkaar omgaat, is minstens even belangrijk. Want kinderen voelen spanningen tussen hun ouders wel aan." 

Een echtscheiding is altijd ingewikkeld, maar zijn er toch algemene regels om het zo goed mogelijk aan te pakken? Is er een soort ideaal-scenario'?

Isabelle: "Ik vind het belangrijk dat .... download het volledige artikel hier

 

 

 Comments are closed.