NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Nieuw boek leert dat scheide

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Nieuw boek leert dat scheiden slimmer en efficiënter kan

De scheiding van “Brangelina” zette de jongste weken natuurlijk heel veel nieuws in de schaduw. Heel de wereld wil weten of de scheiding van het superkoppel van Hollywood vlot zal verlopen. Want efficiënt en snel scheiden is niet altijd gemakkelijk en daarvoor kunnen we wel wat tips gebruiken. De Nederlandse Iris Brik is sinds 1999 financieel planner en echtscheidingsbemiddelaar. De ervaringen die ze opdeed in die laatste functie heeft ze recent neergeschreven in het boek  Advocaat van de duivel: een praktisch stappenplan als je gaat scheiden.  

Het boek is natuurlijk gericht op de Nederlandse markt en afgestemd op de Nederlandse wetgeving die anders is dan de onze, maar toch staan er zeker bruikbare tips in. Eén ervan is bijvoorbeeld dat veel mensen de fout maken te denken dat een advocaat ook een financiële specialist is. “Advocaten weten op financieel vlak wel één en ander”, zegt Iris Brik, “maar het is niet omdat ze de klok horen luiden dat ze ook de klepel weten hangen. Vooral bij ingewikkelde scheidingen tussen mensen die behoorlijk wat geld hebben, is het belangrijk om niet alleen een advocaat te raadplegen, maar ook een finnciële en/of fiscale specialist.”

Een andere tip van Iris Brik om scheidingen vlotter te laten verlopen bestaat erin om ook in de jaren dat er nog geen wolkje aan de lucht lijkt, toch regelmatig eens het huwelijkscontract boven te halen en te kijken of daar in functie van wat ondertussen in het leven is veranderd, geen aanpassingen aan moeten gebeuren.  Na de aankondiging van de grote ontslaggolf bij ING en de wrange gevoelens die dat teweegbracht omdat de bank toch miljardenwinsten boekt, luidde het laconieke antwoord van één van de directieleden van de bank dat het belangrijk is “om het dak te repareren als de zon schijnt.”  “Hoe eigenaardig dat misschien ook klinkt en hoe moeilijk het ook is om, als de relatie nog goed is, al te denken aan wat er zou kunnen mis gaan, het is belangrijk om dat toch te doen”, zegt Iris Brik.

In dezelfde zin raadt Iris Brik vrouwen aan om zich ook al tijdens de huwelijksjaren te bevragen over financiële zaken. “Vaak lopen zij niet alleen de zwaarste emotionele maar ook de zwaarste financiële wonden op bij een scheiding, omdat mannen zich onder meer dankzij het netwerk dat ze in hun professionele leven opbouwen, beter kunnen laten omringen. Geëmancipeerde vrouwen moeten dat zeker ook doen.”


Comments are closed.