NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Ook na de scheiding blijven samenwerken in de zaak?

Het was eind 2016 groot nieuws : actrice en presentatrice Nathalie Meskens en haar echtgenoot Jeroen Van Dyck zetten een punt achter hun huwelijk. Het was geen wereldnieuws zoals eerder dat jaar de scheiding van Brangelina, maar op bescheiden Vlaams niveau vloeide er toch ook nogal wat inkt over. Daarbij konden we lezen dat de ex-partners zakelijk blijven samenwerken, met name in Nam Thai en Nimman, hun twee Thaise restaurants in Antwerpen.

Dat daar wellicht geen problemen van komen en dat Meskens en Van Dyck nog een goede verstandhouding hebben, bleek uit de vriendschappelijke manier waarop ze met elkaar omgingen tijdens de première van de film Pippa, een film waarin ze de rol speelt van een vrouw die in een…vechtscheiding terechtkomt. Ze benadrukte wel al dat de film – een zwarte komedie – heel anders is dan haar eigen scheiding, die naar eigen zeggen, verloopt in een goede verstandhouding.

Als partners na een scheiding zakelijk willen blijven samenwerken is het wel belangrijk één en ander administratief goed op orde te hebben, want de samenwerking gebeurt dan hoe dan ook onder een ander gesternte. De waarde van het bedrijf, de pensioenrechten van de ex-partners, de vraag of één van de partners de andere wil uitkopen en afspraken voor als het slechter zou gaan met het bedrijf zijn stuk voor stuk elementen die op papier moeten worden gezet, opdat de samenwerking vlot zou kunnen blijven verlopen.

Dat is allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Alleen al over het bepalen van de waarde van het bedrijf kunnen bijvoorbeeld heel veel discussies ontstaan. Hetzelfde geldt voor de vraag over wie tot welk deel van die waarde heeft bijgedragen. In het geval van de Thaise restaurants van Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck is een deel van de waarde bijvoorbeeld ontegensprekelijk te danken aan de naambekendheid van de actrice. Het is specialistenwerk om dat allemaal uit te vlooien. Partners die na een scheiding zakelijk willen blijven samenwerken, moeten zich dan ook goed laten bijstaan. Maar als dat in een goede verstandhouding kan gebeuren, is er geen enkele reden waarom een scheiding zou moeten betekenen dat er ook een einde komt aan een zakelijke samenwerking en aan het eventuele succes daarvan. 

Meer info over Scheiden en de eigen zaak

 Comments are closed.

BEMIDDELAAR ZOEKEN

98% van de cliënten die een bemiddelaar inschakelt vooraleer naar de rechtbank te stappen, komt tot een evenwichtige scheidingsovereenkomst.
Zoek hier een familiaal bemiddelaar.

   

ZELF VOORBEREIDEN

Wij bieden u de mogelijkheid gratis uw scheidings- of ouderschapsovereenkomst voor te bereiden d.m.v. een gestructureerde vragenlijst online. Zonder verplichtingen.
Start hier uw online voorbereiding.

 

GEZINSBOND

Leden van de Gezinsbond krijgen een korting op onze diensten rond familiale bemiddeling.
Meer info voor leden Gezinsbond

 

KWALITEITSWAARBORG

De bemiddelaars vermeld op dit platform hebben ter bevestiging van onze 'Kwaliteitswaarborg' een kwaliteitscharter ondertekend.