NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Scheiden kan sinds deze maan

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Scheiden kan sinds deze maand volledig schriftelijk

Uw echtscheiding regelen in onderlinge toestemming vergt niet langer een persoonlijke verschijning voor de rechtbank. Scheiden kan dus sneller en efficiënter gebeuren. Wie al meer dan 6 maanden op een apart domicilie woont kan op deze manier al na 3 maanden wettelijk gescheiden zijn. 

Tot voor 1 september was de éénmalige verschijning voor wie al meer dan 6 maanden apart woonde van toepassing. Koppels die nog samenwoonden of minder dan 6 maanden apart leefden moesten zelf 2 keer naar de rechtbank. Dat kon persoonlijk of via vertegenwoordiging door een notaris of advocaat.

Met de invoering van de nieuwe familierechtbank is de verschijning voor de procedure EOT (Echtscheiding met Onderlinge Toestemming) nu afgeschaft. De rechter kan hier wel indien nodig nog van afwijken en toch een verschijning vragen. 

Een scheiding kan, voor wie daarvoor kiest, volledig administratief worden afgehandeld. Sneller en goedkoper dus. Meer info over een mogelijkheid om schriftelijk te scheiden - klik HIERComments are closed.