NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Straks een nieuwe levenspart

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Straks een nieuwe levenspartner kiezen op je tachtigste?

De jongste tijd lezen we meer en meer over koppels die na dertig of veertig jaar huwelijk uit elkaar gaan. En specialisten zijn het erover eens dat die trend zich de komende jaren nog zal doorzetten. Dat heeft met verschillende factoren te maken. Eén ervan is ook de almaar toenemende levensverwachting waardoor iedereen op zijn zestigste nog een heel leven voor zich heeft.

De Brits-Indische futuroloog Rohit Talwar is één van de specialisten die niet nalaat erop te wijzen dat de vooruitgang van de geneeskunde onze levensverwachting elk jaar gemiddeld met vijf maanden doet toenemen. Een kind dat vandaag tien is kan dus in 2127 120 kaarsjes uitblazen. Met andere woorden :het klassieke levenspad van 25 jaar leren, 35 jaar werken en 20 of dertig jaar genieten van een welverdiende rust, zullen we snel achter ons laten. Dat heeft grote gevolgen voor het werken – dat zullen we volgens Talwar binnenkort tot ons honderdste moeten doen – maar ook voor relaties. In de toekomst zouden we dus ook op ons tachtigste nog voor dertig of veertig jaar aan een nieuwe langdurige relatie kunnen beginnen.

Ook de Duitse professor gerontologie Andrea Maier, die verbonden is aan de universiteiten van Amsterdam en Melbourne, is er trouwens van overtuigd dat het niet lang meer zal duren eer we allemaal 120 of 130 worden. In het boek Eeuwig houdbaar beschrijft ze de oorzaken van veroudering, de stand van de ouderengeneeskunde en wijst ze de weg in de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Dat die veranderende levensverwachting gepaard zou kunnen gaan met een nog sterk toenemend aantal scheidingen op hoge leeftijd, lijkt niet onlogisch. Sterker nog: het lijkt meer dan waarschijnlijk.Comments are closed.