NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Drie zaken die je niet mag d

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Drie zaken die je niet mag doen als je je relatie in stand wil houden

Er is natuurlijk het “wetenschappelijk onderbouwde” experiment “Blind Getrouwd” waarvan het gelijknamige programma op VTM wekelijks weer honderdduizenden mensen in de ban houdt en dat de paren in se maar voor vijf weken met elkaar verbindt. Maar bij een normaal huwelijk beloven partners nog altijd om hun hele leven van elkaar te houden en voor elkaar te zorgen. Hoewel het aantal huwelijken dat op een scheiding uitdraait bijna even hoog ligt als het aantal dat wel slaagt zijn ze bij het begin van hun relatie altijd overtuigd van hun engagement en hun liefde voor elkaar. Maar een gelukkige relatie kan makkelijk verstoffen, vooral wanneer je je partner als vanzelfsprekend begint te zien en de kwaliteiten en eigenaardigheden waarvoor je indertijd bent gevallen, niet langer weet te waarderen. Om een relatie gelukkig te houden, is het belangrijk om je liefde en waardering te blijven uitdrukken, hoe lang jullie ook samen zijn. We zetten drie zaken op een rijtje die je daarbij moet vermijden.

Wees niet overdreven kritisch

We hebben allemaal onze standaarden en regels in het leven, en in een ideale wereld vinden we een partner die over alles precies hetzelfde denkt. Dat lukt natuurlijk niet, dus is het soms nodig om compromissen te sluiten om onze relatie te doen werken. In dat geval is het belangrijk erop te letten om niet te kritisch te zijn voor je partner, Verschillen in een relatie zijn er om omarmd te worden, niet om over te kibbelen.

Denk niet dat de verwachtingen die je partner van het leven heeft dezelfde zijn als de jouwe

Veel relatieproblemen hangen samen met een gebrek aan communicatie. Dat geldt ook voor het niet begrijpen van de verwachtingen van je partner. Elk individu heeft eigen doelen in het leven, en terwijl de ene helemaal gericht is op gezin en familie, wil de ander liever carrière maken. In een modern gezin kunnen beiden een plaats vinden. Het is vooral belangrijk dat elk de noden van de ander begrijpt, en dat beiden samenwerken aan een evenwicht waarin iedereen zich kan vinden.

Verwaarloos je uiterlijk niet

Dit kan oppervlakkig lijken, maar de mate waarin je je uiterlijk verzorgt, vertelt iets over jouw waarden en jouw houding tegenover je relatie. Wie zichzelf verwaarloost, mist de gedrevenheid om zichzelf te ontwikkelen, en toont tegelijk geen moeite te wil doen om er aantrekkelijk te blijven uitzien voor hun partner. Dit kan de fundamenten van je relatie langzaam aantasten, vooral als je partner wél veel moeite doet om fit en aantrekkelijk te blijven.Comments are closed.