NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Zegt je woonplaats iets over

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Zegt je woonplaats iets over de kans dat je huwelijk uitdraait op een scheiding?

Ontrouw, stress, financiële problemen en persoonlijke ontwikkelingen die ervoor zorgen dat partners veel minder bij elkaar passen dan toen ze elkaar het jawoord gaven, zijn stuk voor stuk oorzaken van echtscheidingen.

In de Verenigde Staten vroeg The Wall Street Journal zich af of ook de woonplaats een factor kan zijn die het risico op echtscheidingen verhoogt. In alle staten keek de krant naar het echtscheidingspercentage in de belangrijkste steden en maakte op die manier een lijst op van de steden waar opvallend meer gescheiden wordt dan in andere.

In Californië bijvoorbeeld bedraagt het gemiddelde aantal scheidingen maar 9,5%, maar in de stad Clearlake loopt het cijfer op tot meer dan 20%. En in Colorado is het scheidingspercentage in het bekende skioord Aspen 22% terwijl het gemiddelde voor de hele staat uitkomt op 12%.

Jammer genoeg deed de krant geen verder onderzoek naar de oorzaak van die erg uiteenlopende cijfers, die toch wel tot nadenken stemmen. Voor zover ons bekend is in ons land nog geen onderzoek gedaan naar de correlatie tussen de woonplaats en het risico op een echtscheiding. Het lijkt ons in ieder geval een interessant onderwerp voor een student die daar een thesis wil over schrijven.Comments are closed.