NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Armoede na echtscheiding opg

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Armoede na echtscheiding opgenomen in regeerakkoord

Volgens het recente regeerakkoord mogen koppels in een scheiding binnenkort duidelijkheid verwachten over de financiële impact van de scheiding. Het gaat dan over onderhoudsbijdragen voor een kind en alimentatie voor de ex-partner, maar ook maatregelen tegen bepaalde misbruiken bij een echtscheiding.

Extract uit het regeerakkoord: “3.3.3. Armoede na echtscheiding

De regering zal maatregelen nemen met het oog op een meer objectieve en transparante berekening van de onderhoudsuitkeringen, zowel voor de alimentatie voor kinderen als voor de gewezen partner. Tevens zal de regering ervoor zorgen dat het misbruik wordt weggewerkt dat zich kan voordoen bij het zich onvermogend laten verklaren."

Het is goed om weten dat het thema ‘objectiveren van onderhoudsbijdragen voor kinderen’ reeds in april 2010 in het Parlement werd aangekaart. Er werd toen afgesproken dat er een Commissie Onderhoudsbijdragen zou worden opgericht. Het doel van de Commissie zou dan zijn om aanbevelingen te doen rond het objectiveren en berekenen van onderhoudsbijdragen.

Meerdere jaren gebeurde er vervolgens niets tot eerder dit jaar de oprichting van de Commissie werd aangekondigd in het Staatsblad van 17/3/2014. Sindsdien werd het weer stil. Er is op heden geen verder nieuws over de huidige stand van zaken.

De afgelopen jaren zijn wij ons samen met de Gezinsbond blijven inzetten om de berekening van onderhoudsbijdragen voor kinderen te objectiveren. Om dit thema voor de betrokken transparant en duidelijk te maken hebben wij samen met de Gezinsbond een online rekenmodule, die zeer eenvoudig en intuïtief werkt, ontwikkeld. Meer info – www.onderhoudsgeldonline.be

De vermelding in het regeerakkoord onderschrijft opnieuw duidelijk het belang van het thema voor alle betrokkenen. Wij blijven ons samen met de Gezinsbond engageren om met ons team van erkende bemiddelaars en onze rekentools ons steentje bij te dragen.

Lees het volledige Federale Regeerakkoord - klik hier 



Comments are closed.