NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING | Canvas - De Bijl van Cupido

NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

Canvas - De Bijl van Cupido over scheiden in Vlaanderen

Op 3 september ging op Canvas de eerste aflevering van een zesdelige reeks van start over Vlamingen en hun relaties. In de openingsaflevering ging Annick Ruyts praten met gescheiden koppels over hun ervaringen die aan de scheiding vooraf gingen en over de beleving van het scheidingstraject zelf. De persoonlijke en intieme getuigenissen en verhalen werden verder in een bredere, universele context geplaatst door experten. 

In deze bijzonder geslaagde eerste aflevering werd de rode draad gevolgd aan de hand van enkele concrete vragen; "Is er een goede manier om te scheiden? Hoe pak je het aan? Wat moet je doen? En wat vooral niet? 

Anouk Moors, die tevens twee keer per jaar de intervisie bijeenkomsten van de bemiddelaars van de Scheidingsconsulenten begeleidt, gaf een mooie toelichting bij de beleving van de 'tijdslijn' waarop iedere partner op een gegeven ogenblik in de scheiding staat. De getuigenissen van koppels illustreerden doorheen de aflevering het belang van een goede communicatie en het elkaar de nodige tijd geven om een vechtscheiding te vermijden. De openhartige getuigenissen, ook van een koppel die een harde vechtscheiding achter de rug had en elkaar daarna toch opnieuw vond in een respectvolle ex-partner relatie, gaven een uitstekend beeld van wat je best wel en niet doet wanneer je samen in een scheidingstraject beland.



Comments are closed.