NIEUWS - SCHEIDEN EN ECHTSCHEIDING

Via deze blog houden wij u op op de hoogte van nieuws en thema's rond scheiden en echtscheiding.


Pareto Group
Pareto Group

ScheidingsConsulenten

Specify Alternate Text

De scheidingsbeslissing, de scheidingsmelding en het scheidingsbesluit

Wanneer scheidingssignalen de kop opsteken breekt voor velen een bijzonder moeilijk tijd aan. Twijfel en conflict overheersen dan veelal de gevoelens en gesprekken. Met een duidelijk zicht op de scheidingstijdslijn kunnen koppels hun situatie beter leren plaatsen.

De Nederlandse deskundige, Prof. J.P. Hoefnagels deed onderzoek naar de verschillende stappen die een finale scheiding voorafgaan. Deze worden uitvoerig toegelicht in zijn boek “Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden” – ISBN 90-204-0622-1.

De ScheidingsConsulenten maakten een grafisch overzicht van de scheidingstijdslijn. Koppels kunnen deze aanwenden om een beter zicht te krijgen op waar elk van hun op dit ogenblik staat. Met dit inzicht kan de ene de andere dan de nodige tijd geven om samen verdere regelingen te treffen.

Download de scheidingstijdslijn


 Comments are closed.

U gaat scheiden. Wat nu?

Hoe scheiden is afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. De doorlooptijd en kostprijs is hieraan gelinkt. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we een korte vragenlijst ontwikkeld die u gepersonaliseerd advies geeft.

vraag advies

 

BEMIDDELAAR ZOEKEN

98% van de cliënten die een bemiddelaar inschakelt vooraleer naar de rechtbank te stappen, komt tot een evenwichtige scheidingsovereenkomst.
Zoek hier een familiaal bemiddelaar.

ZELF VOORBEREIDEN

Wij bieden u de mogelijkheid gratis uw scheidings- of ouderschapsovereenkomst voor te bereiden d.m.v. een gestructureerde vragenlijst online. Zonder verplichtingen.
Start hier uw online voorbereiding.

GEZINSBOND

Leden van de Gezinsbond krijgen een korting op onze diensten rond familiale bemiddeling.
Meer info voor leden Gezinsbond

KWALITEITSWAARBORG

De bemiddelaars vermeld op dit platform hebben ter bevestiging van onze 'Kwaliteitswaarborg' een kwaliteitscharter ondertekend.